Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Tönkrement a leggazdagabb magyar nő fánkozója a koronavírus miatt

A korlátozások feloldása után sem fog már kinyitni Vajna Tímea vendéglátóhelye. A gyerekbútorokat és a fánkokat felajánlották a Heim Pál Gyermekkórháznak.

Bezár Vajna Tímea fánkozója, a Mr. Funk jelentette be Vajna Tímea Instagram-sztoriban, amit az Index szúrt ki.

Ez szerepel a posztban:

Kedves vendégeink, Mr. Funk rajongók! Sajnálattal közöljük, de a Mr. Funk nem élte túl a koronavírust és be kellett zárnunk az üzleteket. A szívem szakad meg, mert rengeteg lelkes és szorgalmas fánkos dolgozóm elveszíti így az állását, de nem tudtuk tovább életben tartani az üzletet.

A Heim Pál Gyermekkórháznak felajánlottuk a gyerekbútorainkat, lekvárokat, csokikat és egyéb élelmiszereket és tisztálkodási szereket és 300 db fánkot vittünk a gyerekeknek.

A fánkozó 2016-ban nyitott a pesti belvárosban, az Október 6. utcában, de nem találta meg a helyét a piacon: a Mr. Funk Kft. megalapítása óta veszteséges volt, első évében 70, második évében 168, 2018-ban 93 millió forint veszteséggel zárta az évet. 2019 májusában a NAV be nem jelentett alkalmazottat talált a fánkozónál.

2018-ban Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert felvásárolta a legnépszerűbb budapesti fánkozót, a Donut Library-t és három egységből álló hálózatát. Megkérdeztük a tulajdonost, hogy ezeket az üzleteket is érinti-e a bezárás, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Vajna Tímea a januári Forbes milliárdos listán a 40. helyes szerepelt 37 milliárdos forintos becsült vagyonnal, ezzel ő volt a leggazdagabb nő a listán Schmidt Máriát megelőzve. Miután a 2019-ben elhunyt férjének, Andy Vajna filmproducernek és kaszinómogulnak eltűnt a végrendelete, egy vagyonkezelőn keresztül ő örökölte a cégbirodalom egy részét. Egykori férje hagyatékának nagy részét elárverezte, 80 millió forint folyt be a leütött tételekből.


Oszd meg!