Üzlet

Vajna Tímea milliárdos vőlegényének családja is beszáll Sarka Kata cégébe

Forbes
2021. augusztus 18. 2 perc olvasás

BLTN Expansion Kft. néven alapított új céget Sarka Kata bulvárszereplő, üzletasszony az Alaszka Investments Kft.-vel közösen. Az Alaszka Invenstments tulajdonosai Ráthonyi Zoltán, Vajna Tímea vőlegényének családtagjai.

A közösen létrehozott új cég ingatlan-adásvétellel foglalkozik, Sarka a kisebbségi tulajdonosa – írja a 24. hu.

Andy Vajna özvegye és Ráthonyi Zoltán legutóbb az eljegyzésük bejelentésekor kerültek be a hírekbe. A közelgő frigy rögtön üzleti vonallal is kiegészült. A vőlegény családjának a tulajdonában álló Alaszka 2000 Kft.

tavaly beszállt a Kempinsky hotel oldalában működő, Vajna-féle Nobu luxusétterembe.

A Ráthonyi család az egyik legnagyobb magyarországi kiskereskedelmi láncról, a Reálról ismert. Az Alaszka Kereskedelmi Kft. a Reál Hungária Kft. egyik alapítója. Ez élelmiszer- és vegyiáru kis- és nagykereskedelemre specializálódott.

Az ingatlanokkal foglalkozó Alaszka Investments Kft. tulajdonosa a Ráthonyi szülők kezében lévő Alaszka 2000 Kft., és a vőlegény testvére, Ráthonyi Andrea.

A baráti kör és a közös múlt

Az Alaszka Investmentsben és a BLTN Expansion Kft.-ben is cégjegyzésre jogosult a Matolcsy Ádám és Száraz István baráti körének tagjaként emlegetett Stofa György vállalkozása, a Crabcom Kft.

Sarka Kata és Vajna Tímea korábban üzlettársak voltak egy rövid ideig.

Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. 2013-ban szerezte meg a Magyarország Szépe Kft.-t. Ez a Miss World, a Miss Earth és a Miss Universe szépségversenyek magyarországi licenctulajdonosa volt.

A cég ügyvezetője Hajdú akkori felesége, Sarka Kata volt, a Miss Universe jogait később Andy Vajna vásárolta meg, aki szervezőnek a feleségét tette meg. A Magyarország Szépe Kft. elhalt, 2018-ban egy adósság miatt a cég felét árverésre bocsátották.

A Forbes 2020-as listája alapján 38,6 milliárd forintos vagyonával Vajna Tímea a 39. leggazdagabb magyar.

Az AV Perfect Kft. vagyonkezelő cég, amibe Andy Vajna belepakolta az özvegyének szánt, 123 millió dolláros örökséget 4,7 milliárd forint veszteséget mutatott ki a 2020-as beszámolója alapján. A mínuszt az árfolyamveszteség okozta, valójában 130 millió dollárnyi, azaz 40 milliárd forintnyi részvény eladásából részesedhetett Vajna Tímea.

Borítókép: Vajna Tímea