Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kong Jun

Valós idejű utazási trendekkel jön a Google, a hazai turisztikai szektornak is segíthet

A Google új, Travel Insights nevű eszközével a cég célja, hogy a kis- és középvállalkozások is egyszerűen nyomon tudják követni, milyen úti célokat keresnek a magyarok.

A Forbes.hu-nak eljuttatott közleményében a Google bejelentette, új szolgáltatást indít Travel Insights néven, amely megmutatja, honnan és mely úti célok iránt érdeklődnek a legtöbben.

Az utóbbi időszak Google-keresései egyértelműek: az emberek szeretnének utazni, mindaddig, amíg ezt biztonságosan tehetik meg – írja a cég.

Az idegenforgalom tervezéséhez korábban hagyományosan a megelőző évek adatait használták, de most

a pandémia előtti szezonok alapján nem becsülhető meg, hogy az emberek hová akarnak utazni, és mi lesz az “új normális”,

amelyben az idegenforgalmi vállalkozásoknak működniük el. A Google állítása szerint a valós idejű adatokat szolgáltató, Travel Insights nevű oldal segíti majd a turisztikai ágazatot a kereslet jobb megismerésében, valamint megalapozottabb döntések meghozatalában.

Forrás: Google

Magyarország esetében például látható, hogy az elmúlt egy hónapban a legtöbben budapesti szállásokat kerestek a Google-lel. A keresések számában a legnagyobb növekedést, 75 százalék felettit többek között Miskolc, Siófok és Balatonfüred települések érték el. Külföldről a legtöbben Németországból érdeklődnek Magyarország iránt. 

A Travel Insight segítségével kiderül az is, hogy a magyarok az elmúlt egy hónapban mely turisztikai célpontok iránt érdeklődtek leginkább. Ezek közül

az első öt helyen, népszerűségi sorrend szerint Horvátország, Törökország, Görögország, Olaszország és Egyiptom szerepel.

Városok tekintetében legtöbben a törökországi Sidére, az Egyiptomban található Gurdakára és Luxorra, illetve a horvátországi Rovinjra és Porečre kerestek rá.

Borítókép: Unsplash // Kong Jun

Oszd meg!