A Forbes-címlapos, aki Trumppal szelfizik

Kapitány István a Forbes címlapján mosolyog. Kapitány István a Fehér Házban, Trumppal szelfizik (és mosolyog). De kicsoda Kapitány István? Annak ellenére, hogy aligha van nála magasabb pozícióban dolgozó magyar menedzser […]

Bővebben

Fotó: Oleg Laptev // Unsplash

Újabb dobás az Ikeától: bérelj bútort!

A hagyományos üzleti modellel szakítva, új iránnyal is bepróbálkozik a legnagyobb svéd bútorgyártó. A cég lehetővé teszi bizonyos bútorok bérlését, az üzletágat először a svájci vásárlókon tesztelik még ebben a hónapban.

A cég többféle bútortípusnál lehetővé teszi a bérlést. „Amikor a lízing időszak lejár, a bútort vissza lehet hozni és helyette lehet valami teljesen mást bérelni” – nyilatkozta a Financial Timesnak az Inter Ikea vezetője, Torbjorn Loof. (Az Inter tulajdonában van az Ikea márka.)

„A visszahozott bútorokat nem dobjuk ki, hanem felújítjuk őket és eladásra szánjuk, így jelentősen megnöveljük a bútorok élettartamát.”

A bérlés első körben a vállalati ügyfelek számára nyújt íróasztal és irodai szék lízingelést, a következő lépés a konyhai bútorok lehetnek.

Az Ikea nem ma kezdte a hagyományos értékesítésre épülő modellből való kikacsintást.

A cég több nagyvárosban is kisebb üzleteket nyitott, ami újításnak számított a korábbi külvárosi nagyáruházakhoz képest.

A svéd cég az utóbbi időben az online vásárlásra is ráerősített, melynek köszönhetően jelentősen zuhant a nyeresége is.

Zuhan az IKEA nyeresége, de makacsul tartják a stratégiát

Az IKEA a későbbiekben alkatrészboltokat is nyitna, ahol a bútorokhoz szükséges csavarokat és alkatrészeket lehetne megvásárolni.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő