Fotó: Tomas Williams // Unsplash
Üzlet

Új nemzetközi repülőtér épülhet a főváros közelében

Forbes
2020. március 05. 2 perc olvasás

Április 30-ig kell benyújtania az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak azt a tervezetet, ami a Székesfehérvár melletti Alba Airport megépítéséhez elengedhetetlen intézkedéseket summázza – szúrta ki a Porfolio.hu a friss Magyar Közlönyben.

Az „A Kormány 1069/2020. (III. 3.) Korm. határozata az Alba Airport repülőtér nemzetközi kereskedelmi repülőtérré fejlesztéséhez szükséges intézkedésekről” című passzus „Orbán Viktor. s.k.” szignóval került a közlönybe. Arról szól, hogy „a kormány egyetért az Alba Airport repülőtér nemzetközi kereskedelmi repülőtérré fejlesztésével”, illetve „felhívja  az  innovációért  és  technológiáért  felelős  minisztert,  a  nemzeti  vagyon  kezeléséért  felelős  tárca  nélküli  minisztert   és   a   miniszterelnök   kabinetfőnökét,   hogy   a   Magyar   Turisztikai   Ügynökség   Zártkörűen   Működő Részvénytársaság   bevonásával   készítsenek   előterjesztést   az   1.   pont   szerinti   cél   megvalósításához   szükséges   intézkedésekről”.

A Portfolio hozzáteszi, hogy a Budapesttől cirka 70 kilométerre lévő börgöndi reptér bővítésére már 2008-ban megvolt az engedély, 2010-re alakították volna nemzetközi repülőtérré, ami elsősorban charter és fapados járatokat fogadott volna.

Főoldali kép: Tomas Williams // Unsplash