Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Új tableteket dob piacra az Apple, a mai naptól már rendelhetők Magyarországról is

Egy időszerű modellfrissítés mellett egy régi variánst is feltámasztanak.

Megújítja iPad-választékát az Apple, tudatta a honlapján közzétett sajtóközleményben a cupertinói vállalat hétfőn, március 18-án. A bejelentés két tabletvariánst érint:

az iPad minit 3 és fél év után frissítik, emellett bevezetnek egy vadonatúj iPad Air modellt is.

Az új iPad mini 7,9 inches képátlójával kívülről szinte teljesen megegyezik a korábbi verzióval, a motorháztető alatt viszont amit csak lehet, lecseréltek. Megkapta az iPhone XS-ben szolgáló A12 processzort, a kijelzője 25 százalékkal fényesebb és szélesebb színskálát képes megjeleníteni, valamint már kompatibilis az Apple tabletceruzájával, a Pencillel. Meghagyták a Touch ID ujjlenyomatos azonosítást, a Lightning portot és még a jackdugót(!) is. A legolcsóbb, 64 gigabájtos verzió kezdőára 399 dollár.

Az új iPad mini. Forrás: Apple

Az iPad Air ismerős lehet, de teljesen új modellről van szó: amikor az Apple még októberben piacra dobta az új iPad Prót, a vaskosabb árcédulájával feltornászta a prémium kategóriát, az üresen maradt ársávot pedig ezzel az Airrel kívánják betölteni. A Pro 11 inches képernyője helyett csak 10,5-es megjelenítőt pakoltak az Airbe, ez is megkapta az A12 csipkészletet, továbbá lehet hozzá csatlakoztatni billentyűzetet, az Apple Smart Keyboardját. A belépőhöz itt is 64 gigabájtos tárhely jár 499 dolláros árcímke mellett, amit feljebb lehet tornászni nagyobb, 256 gigabájtos háttértárral és mobilhálózatra való csatlakozással.

Az új iPad Air. Forrás: Apple

 

A Netflixért nyúlhat az Apple, miközben utánunk dobja az Iphone-t

Borítókép: Apple

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő