Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új tableteket dob piacra az Apple, a mai naptól már rendelhetők Magyarországról is

Egy időszerű modellfrissítés mellett egy régi variánst is feltámasztanak.

Megújítja iPad-választékát az Apple, tudatta a honlapján közzétett sajtóközleményben a cupertinói vállalat hétfőn, március 18-án. A bejelentés két tabletvariánst érint:

az iPad minit 3 és fél év után frissítik, emellett bevezetnek egy vadonatúj iPad Air modellt is.

Az új iPad mini 7,9 inches képátlójával kívülről szinte teljesen megegyezik a korábbi verzióval, a motorháztető alatt viszont amit csak lehet, lecseréltek. Megkapta az iPhone XS-ben szolgáló A12 processzort, a kijelzője 25 százalékkal fényesebb és szélesebb színskálát képes megjeleníteni, valamint már kompatibilis az Apple tabletceruzájával, a Pencillel. Meghagyták a Touch ID ujjlenyomatos azonosítást, a Lightning portot és még a jackdugót(!) is. A legolcsóbb, 64 gigabájtos verzió kezdőára 399 dollár.

Az új iPad mini. Forrás: Apple

Az iPad Air ismerős lehet, de teljesen új modellről van szó: amikor az Apple még októberben piacra dobta az új iPad Prót, a vaskosabb árcédulájával feltornászta a prémium kategóriát, az üresen maradt ársávot pedig ezzel az Airrel kívánják betölteni. A Pro 11 inches képernyője helyett csak 10,5-es megjelenítőt pakoltak az Airbe, ez is megkapta az A12 csipkészletet, továbbá lehet hozzá csatlakoztatni billentyűzetet, az Apple Smart Keyboardját. A belépőhöz itt is 64 gigabájtos tárhely jár 499 dolláros árcímke mellett, amit feljebb lehet tornászni nagyobb, 256 gigabájtos háttértárral és mobilhálózatra való csatlakozással.

Az új iPad Air. Forrás: Apple

 

A Netflixért nyúlhat az Apple, miközben utánunk dobja az Iphone-t

Borítókép: Apple

Oszd meg!