Válság? Hol?

  „Újra 36 óráznunk kell” – mondja Novotni Anna, a Hajdu alelnöke. Először fordul elő, hogy címlapsztorink alanya arról beszél, hogy mi történt már meg náluk (és nem arról, hogy adott […]

A Forbes 2019. szeptemberi címlapja

Bővebben

A Netflixért nyúlhat az Apple, miközben utánunk dobja az Iphone-t

Négy hónap szünet után újra elérhető az Iphone X az Apple webshopjában, méghozzá ezúttal a korábbinál jóval, 130 dollárral olcsóbban. Habár a korábbi tételek visszahívása nem teljesen új a gyártónál, az amerikai Forbes szerint ezzel a húzással a cél az eredményeik rövid távú javítása. Az Apple részvényei ugyanis stagnálnak, a befektetők pedig vélhetően türelmetlenkednek. Igaz, az Apple (és a Facebook is) a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be a múlt héten. Az X-modell visszahívásával – ahogy az Iphone SE visszahívásakor is – a vásárlói döntésekkel kapcsolatos adatgyűjtés is cél lehet.

Mindeközben a CNBC arról ír, hogy a JP Morgan számításai szerint az Apple közel 250 milliárd dollárnyi készpénzen ül, amit nem is használhatna fel jobban, mint a Netflix felvásárlására. Az Apple ezzel vezető pozíciót szerezne a saját tartalom gyártásában, és jobban járna, mint a saját, előfizetéses videójátékos szolgáltatás elindításával, amiről korábban szó volt. Igaz, akutális gyorsjelentése alapján a Netflix (és az Amazon is) csalódást okozott negyedéves eredményelőrejelzésével.

Leállították az egyik projektjüket, több mint 200 embert rúgott ki az Apple

 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.