A hatodik Zwack

Nem tudtam, hogy Wallenberg és Demján is kellett hozzá. Mert, hogy II. József – állítólag – azt mondta, hogy „Das ist ein unicum”, az ugye sokaknak megvan. De hogy utána […]

Bővebben

A Netflixért nyúlhat az Apple, miközben utánunk dobja az Iphone-t

Négy hónap szünet után újra elérhető az Iphone X az Apple webshopjában, méghozzá ezúttal a korábbinál jóval, 130 dollárral olcsóbban. Habár a korábbi tételek visszahívása nem teljesen új a gyártónál, az amerikai Forbes szerint ezzel a húzással a cél az eredményeik rövid távú javítása. Az Apple részvényei ugyanis stagnálnak, a befektetők pedig vélhetően türelmetlenkednek. Igaz, az Apple (és a Facebook is) a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be a múlt héten. Az X-modell visszahívásával – ahogy az Iphone SE visszahívásakor is – a vásárlói döntésekkel kapcsolatos adatgyűjtés is cél lehet.

Mindeközben a CNBC arról ír, hogy a JP Morgan számításai szerint az Apple közel 250 milliárd dollárnyi készpénzen ül, amit nem is használhatna fel jobban, mint a Netflix felvásárlására. Az Apple ezzel vezető pozíciót szerezne a saját tartalom gyártásában, és jobban járna, mint a saját, előfizetéses videójátékos szolgáltatás elindításával, amiről korábban szó volt. Igaz, akutális gyorsjelentése alapján a Netflix (és az Amazon is) csalódást okozott negyedéves eredményelőrejelzésével.

Leállították az egyik projektjüket, több mint 200 embert rúgott ki az Apple

 

"Túl sok olyan emberrel találkozom a Szilícium-völgyben, akik túl sokat agyalnak a pénzen. Sose éreztem, hogy a befektetőnk azon parázott volna, hogy felborulunk. Lehet, hogy aggódott, de bizalmat sugárzott felénk."

Kevin Systorm, az Instagram alapítója