Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Netflixért nyúlhat az Apple, miközben utánunk dobja az Iphone-t

Négy hónap szünet után újra elérhető az Iphone X az Apple webshopjában, méghozzá ezúttal a korábbinál jóval, 130 dollárral olcsóbban. Habár a korábbi tételek visszahívása nem teljesen új a gyártónál, az amerikai Forbes szerint ezzel a húzással a cél az eredményeik rövid távú javítása. Az Apple részvényei ugyanis stagnálnak, a befektetők pedig vélhetően türelmetlenkednek. Igaz, az Apple (és a Facebook is) a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be a múlt héten. Az X-modell visszahívásával – ahogy az Iphone SE visszahívásakor is – a vásárlói döntésekkel kapcsolatos adatgyűjtés is cél lehet.

Mindeközben a CNBC arról ír, hogy a JP Morgan számításai szerint az Apple közel 250 milliárd dollárnyi készpénzen ül, amit nem is használhatna fel jobban, mint a Netflix felvásárlására. Az Apple ezzel vezető pozíciót szerezne a saját tartalom gyártásában, és jobban járna, mint a saját, előfizetéses videójátékos szolgáltatás elindításával, amiről korábban szó volt. Igaz, akutális gyorsjelentése alapján a Netflix (és az Amazon is) csalódást okozott negyedéves eredményelőrejelzésével.

Leállították az egyik projektjüket, több mint 200 embert rúgott ki az Apple

Oszd meg!