rövid hír

Trump kihagyhatja az elnökválasztást, hiába az 56 millió dollárnyi adomány

Forbes
2021. november 29. 2 perc olvasás

Trump még nem erősítette meg hivatalosan, hogy indulna, csak utalt rá. Azonban lehet, mégsem teszi.

Legalábbis a volt ügyvédje, Michael Cohen szerint. Cohent 2018-ban ítélték börtönbüntetésre, adócsalás, a választási szabályok megsértése és a hamis kongresszusi eskütétel miatt. Most szabadult és egyből azt állítja, korábbi munkaadója nem fog indulni 2024-ben, hiába adományoztak neki óriási összegeket.

Kép: Donald Trump hivatalos Facebook-oldala
Hivatalosan még nem jelentkezett be. Forrás: Donald Trump hivatalos Facebook-oldala

Az amerikai Forbes gyűjtése szerint

csak az idei első félévben 56 millió dollárnyi adomány gyűlt össze Trumpnak.

Cohen szerint a legtöbb adományt azért kapta, mert sokan bedőltek annak a „nagy hazugságnak”, amit Trump terjeszt, miszerint ellopták tőle a 2020-as választási győzelmet.

Trump többször is utalt rá, hogy indulna. „Négy év múlva találkozunk – írta az azóta letiltott Twitter-falán. Azonban hivatalosan sosem erősítette meg a dolgot. Ezen a héten például azt mondta: könnyedén megnyerné a Republikánus Párt jelölési kampányát.

A környezetéből viszont felemás információk érkeznek. Jason Miller, Trump korábbi szóvivője szerint 50-50 az esélye, hogy indul. Stephanie Grisham, a volt elég keményen figyelmeztetett mindenkit: ha Trump újra nyerni akar, bosszút áll.

„És a második ciklusa keményebb lesz, mert nem kell figyelembe venni az újraválasztást.”

Így sem tétlenkedik a volt amerikai elnök. A Trump nevét viselő vállalat Truth Social (az Igazság közösségi oldala) néven tervez új közösségi platformot elindítani. A konkrétumokat még fel sem mutató vállalkozás önmagában négyszer annyit ér a befektetők szerint, mint Donald Trump teljes eddigi vagyona.