Kép: Avengers // Facebook
Fotó: Kép: Avengers // Facebook
Üzlet

Trónfosztás: megelőzte az Avatart, már a Bosszúállók a legnagyobb bevételt termelő mozifilm

Forbes
2019. július 22. 1 perc olvasás

Lenyomták a képregényhősök James Cameron kasszasikerét, már több mint 800 milliárd forint folyt be a jegyeladásokból.

A Marvel és a Walt Disney közösen bejelentette július 20-án: a Bosszúállók legújabb, befejező filmje, a Végjáték összesen eddig 2,7892 milliárd dolláros bevételt termelt világszerte a kasszáknál, ami forintban több mint 800 milliárd (!) forintnak felel meg.

Ahogy az amerikai Forbes írja, ez egyúttal azt is jelenti, hogy mindössze 500 ezer dollárra megközelítette James Cameron 2009-es kasszasikerét, az Avatárt, mely sokáig megdönthetetlennek hitt 2,7897 milliárd dollárt hozott globálisan.

A Disney várakozásai szerint a maradék 500 ezres hátrányt a hétvége folyamán le is dolgozza a Marvel-film, így ezen a héten már a Bosszúállók ébrednek az élen.

A képregényhősök előzéséhez szükség volt arra, hogy a brutális nyitóeredményeken túl – 1 223 millió dollár a premierhétvégén, 2,2 milliárd dollár 12 nap alatt világszerte – Kínában minden várakozáson felül teljesítsenek a képregényhősök: csak az ázsiai országban 629 millió dollár jött össze a jegyeladásokból, ami közel dupla akkora, mint amit az előző Bosszúálló-résznek, a Végtelen háborúnak jutott.

A Bosszúállók: Végjátékot 2019. április 25-26-án mutatták be a mozikban, majd július 4-én újra műsorra tűzték Amerika-szerte – ez is kellett a trónfosztáshoz.

Nem Vasember a legjobban kereső Bosszúálló

Kép: Avengers // Facebook