Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Avengers // Facebook

Nem Vasember a legjobban kereső Bosszúálló

Kijött az amerikai Forbes éves celeblistája, rajta a 100 legtöbbet kereső hírességgel. A terjengős felsorolásba összesen hat Marvel-hős fért bele, együtt tavaly 340 millió dollárt kerestek.

A legtöbbet kereső Bosszúállók listáját Chris Hemsworth, avagy Thor nyitja, aki 76,4 millió dollárt kaszált 2018-ban, igaz, nem csak Marvel-filmekkel. A második helyezett Robert Downey Jr. 66 millióval – ő 2014 óta kizárólag mint Vasember tűnt fel a vásznon. Szintén listára került Bradley Cooper, Scarlett Johansson, Chris Evans és Paul Rudd, a többieknek viszont még elkél egy kis hősködés, ha a csúcsra szeretnének érni.

  1. Chris Hemsworth (Thor) – 76,4 millió dollár
  2. Robert Downey Jr. (Vasember) – 66,0 millió dollár
  3. Bradley Cooper (Mordály) – 57,0 millió dollár
  4. Scarlett Johansson (Feketeözvegy) – 56,0 millió dollár
  5. Chris Evans (Amerika Kapitány) – 43,5 millió dollár
  6. Paul Rudd (Hangya) – 41,0 millió dollár

Mindez persze csak a 2018-as adatok alapján áll össze, azaz nincs benne az igazi mézesbödön Bosszúállók: Végjáték, ami az áprilisi bemutatója óta 2,77 milliárd dollárt kaszált a mozipénztáraknál, és nemrég ismét mozikba küldték, hogy legyen esélye megelőzni a 2009 óta rekordot tartó Avatart.

És hogy mennyit hozott a konyhára a sztárjainak a Thanos elleni második hadjárat? Nos, az amerikai Forbes úgy számol, hogy a veterán hősök cirka 20 milliós csúcsgázsija csak a jéghegy csúcsa, ugyanis éveken át ügyesen lobbiztak azért, hogy ne csak fizetést kapjanak, hanem a bevételből is részesüljenek, méghozzá százalékosan. Ez az arányszám mindenkinél más, de Downey-nál érthetően a legnagyobb a maga 8 százalékával. Ez a pénz nyelvére fordítva annyit tesz, hogy a nagyjából 700 milliós profitot termelt Végjátékból 55 millió csurog Vasember számlájára, ami így összesen 75 millió dollárral hízik.

Ez átszámítva 21,67 milliárd jó magyar forintnak felel meg.

Szóval, ha kizárólag a Bosszúállók csapatát nézzük, valóban Vasember a legértékesebb, hisz csak ezért a filmért kapott annyit, mint a 2018-as listavezető Hemswhorth az összes projektjéért. De még a kisebb sztároknak is csurran-cseppen ez-az, Bradley Cooper például, aki fel sem tűnik élőben a vásznon, 1 százalékot kap, ami 7 millió dollár – és ugye mindig van lehetőség feljebb tornászni a fizut.

Kép: Avengers // Facebook

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”