Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Online borbárt nyit Váradi József Wizz Air-vezér

Bar:24 néven indul el szerdán az egyelőre csak magyar borokat kínáló webshop. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, a mádi Juliet Victor pincészet tulajdonosa több magánbefektetővel összefogva több száz millió forintot tett az új cég indításába.

Azt ígérik, Budapesten és környékén akár 4 órán belül, országosan 24 órán belül megkaphatják rendelésüket a fogyasztók. A házhoz szállítás mellett országszerte több mint 700 átvételi pontra kérhetik a kiválasztott borokat a vevők.

A minél gyorsabb kiszolgálás érdekében a cég saját raktárat tart fent Budapest belvárosában.

A magyarországi internetes kis- kereskedelmi forgalom 2019-ben 17 százalékos növekedéssel érte el a 781 milliárd forintot, és 2020-ban ez az előrejelzések szerint 950 milliárd forint körül alakulhat. Ennek ellenére itthon jelenleg a boreladások csupán 0,7 százalékát teszik ki az online rendelések. Ezen kíván változtatni a Bar:24. „A cél az, hogy lerövidítsük az utat a borász és a fogyasztó között, ezt mi sokkal hatékonyabban tudjuk megtenni, mint ahogy a borkereskedelem ma funkcionál” – mondta a Forbes listáján 46. helyen szeplő Váradi a ma reggeli online sajtóeseményen.

Az első időszakban ötven magyar borász termékeit kínálják. Később külföldi borokat és röviditalokat is árulnának, és külföldre is terjeszkednének. Váradi azt sem zárja ki, hogy hosszabb távon akár tőzsdére is vihetik a céget.

Borítókép: Orbital Strangers


Oszd meg!