Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Több mint 4 milliárd forintért szállít iskolákba okostáblákat Mészáros IT-cége

4,4 milliárd forintos uniós finanszírozású állami megrendelést nyert a 4iG, interaktív táblákat fognak szállítani iskolákba országszerte.

2200 magyarországi iskolába szállít interaktív táblákat a 4iG Nyrt. – tudatta közleményben a Budapesti Értéktőzsde honlapján a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó tőzsdei társaság.

A közbeszerzést a Klebelsberg Központ írta ki, és a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó program keretein belül, európai uniós támogatással valósul meg. A pályázaton a 4iG adta a legkedvezőbb ajánlatot:

4 390 500 000 forintért vállalja a társaság 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését.

A 10 ujjas vezérléssel is működő, internetkapcsolatra is alkalmas interaktív táblák mérete egyedi szállítási és szerelési igényeket is támaszt, ezért az iskolai biztonsági elvárásoknak tartósan megfelelő fali rögzítéshez konzolt, a mobil felhasználáshoz hordozható állványt biztosítanak
a 4iG kivitelezői a Klebelsberg Központ igényei szerint. Ehhez 1400 darab fali konzol és 1605 darab hordozható állványt is  leszállítanak. Továbbá biztosítja a pedagógusok számára az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019/2020 tanév kezdetéig.

A 4iG tőzsdei árfolyama szárnyal, mióta Mészáros közelébe került a vállalat, a 2019. év elejétől több mint duplázódott a részvények értéke. Azt, hogy nagy tervek vannak a céggel, az is mutatja, hogy a Mészáros tőzsdei birodalmának kulcsembere, Jászai Gellért lemondott az Opus és a Konzum vezetéséről, hogy kizárólag a 4iG építkezésére koncentráljon.

Távozik Mészáros Lőrinc tőzsdei birodalmának vezetője a Konzum és az Opus éléről

A cég több zsíros állami tendert is behúzott: legutóbb konzorciumban nyerte meg a hazai Dohánytermék Azonosító Kibocsátó Informatikai Rendszer (DAKIR) megvalósítására és teljes körű működtetésére kiírt nettó 4 milliárd forintos pályázatot, május elején pedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatát nyerte el, szervereket fognak szállítani 690 millió forintért. Emellett az a pletyka is körbejárta a sajtót, hogy ez a társaság veheti meg a T-Systems Zrt.-t a tulajdonos Magyar Telekomtól.

Nagy dohány Mészáros Lőrincnek: tőzsdei IT cége 4 milliárdos tendert húzott be

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Oszd meg!