Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Távozik Mészáros Lőrinc tőzsdei birodalmának vezetője a Konzum és az Opus éléről

Jászai Gellért, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. elnök-vezérigazgatója és az Opus Global Nyrt. igazgatósági tagja a társaságok éves rendes közgyűlését követően leköszön mindkét tőzsdei vállalat élén betöltött tisztségéről és azok operatív irányításáról. A közleményt a Konzum Nyrt. és az Opus Nyrt. tette közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A fúzió alatt álló holdingvállalatok növekedési stratégiájáért felelős szakember ezt követően részvényesként továbbra is érdekelt az Opus Global sikeres működésében, azonban

április 30. után már a 4iG Nyrt.-nél megkezdett építkezésre, az informatikai nagyvállalat dinamizálására, illetve a társaság operatív vezetésére kíván több időt fordítani.

A napokban körbejárta a sajtót az a pletyka, hogy a 4iG bevásárolhatja magát, vagy akár teljes egészében megveheti a Magyar Telekomtól a T-Systems üzletágat.

Mészáros Lőrinc egyik új szerzeménye volt a sztár a pesti tőzsdén

Az Opus honlapján található életrajza szerint Jászai az Államigazgatási Főiskola (Corvinus Egyetem) elvégzését követően az ingatlanfejlesztés és befektetés területén szerzett széleskörű tapasztalatot. Az SCD Group alapítójaként és a társaság elnökeként irányította a cégcsoportot, amely a Közép-Kelet európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési és befektetési vállalata volt. 2015-től a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója, majd 2016-tól a társaság egyik főrészvényese. A társaság átstrukturálását és újra pozicionálását követően a Konzum Nyrt.-t Magyarország egyik legnagyobb befektetési holding vállalatává szervezte. Jászai Gellért, az Opus igazgatóságában betöltött tagsága mellett irányítja a Konzum-csoportot, a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke, a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. elnöke, az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. igazgatótanácsának elnöke és a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI/kormany.hu

Oszd meg!