Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Több bónuszt kapott a veterán szerelő, mint a cég elnöke

Több dolgozó is meggazdagodott az amerikai ingatlanvállalat St. John Properties karácsonyi partiján. A tulajdonosok összesen 10 millió dollárt osztottak szét 198 alkalmazott között aszerint, ki mióta dolgozik a cégnél. A legnagyobb bónusz 270 ezer dollár, átszámítva több min 80 millió forint volt.

A Baltimore-i The Grandben tartott nagyszabású buli résztvevői nem tudták, mit rejt az érkezésükkor kapott boríték. Ezt ugyanis csak a vezetői beszéd után bonthatták ki. Ekkor hangzott el, hogy a St. John Properties elérte 2005-ös célját, miszerint összesen 20 millió négyzetláb (1,85 millió négyzetméter) területnek megfelelő mennyiségű irodát kell fejleszteniük, melynek piaci összértéke 3,5 milliárd dollárra rúg.

Mivel pedig ez nem ment volna a munkatársak nélkül, ezért a cég nyereségének tízmillió dollárját osztják szét bónuszként a kevesebb mint kétszáz alkalmazott között.

A kapott összeget kizárólag az eltöltött évek határozták meg, a cég elnöke például kevesebb pulykapénzt kapott a maga 38 éve után, mint az a szerelő, aki 39 esztendőt töltött az egyébként ötvenéves vállalatnál. A legkisebb bónusz 100 dollár volt, ezt egy olyan dolgozó kapta, aki a buli hetének hétfőjén kezdett a cégnél. Az átlagos bónusz egyébként 50 ezer dollár, avagy cirka 16 millió forint volt.

A dolgozók reakcióit megható videón örökítette meg a St. John Properties.

Kép: jelenet a St. John Properties videójából

Fontosabb, hogy stílusod legyen, mint hogy trófeáid