Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk örülhet: februártól Európában is kapható lesz az „olcsó” Tesla

Elon Musk egyik szeme sír, a másik meg nevet: bár a Model 3 gyártási költségei miatt több ezer dolgozót menesztett a cég, az „olcsó Teslaként” elhíresült személyautó februártól Európában is kapható lesz.

A holland járműfelügyelet, az RDW leokézta a Tesla Model 3 európai értékesítését, így az utolsó akadály is elhárult a családi járgánynak szánt „olcsó” kiszerelés forgalmazása elől. Elon Musk „nagyon nehéz útként” jelölte meg az európai és kínai árusításhoz vezető lépéseket, melyek pont múlt héten csúcsosodtak ki majd’ háromezer Tesla-dolgozó menesztésében.

Advertisement

Elon Musk kirúgott több mint háromezer embert

A részvényeseknek küldött harmadik negyedévi jelentésben a cég arról írt, hogy Európában „majdnem kétszeres” igény van az ötajtós, prémiumkategóriás, de még megfizethető autókra, mint Amerikában, így az öreg kontinensre lépés hatalmas ugrást jelent a cégnek. Errefelé egyébként a BMW és a Nissan uralja az elektromos autók piacát, a Model 3 közéjük ékelődne be.

Ha minden jól megy, az első európai Model 3-akat már februárban kiszállítják, miközben az európai autógyártók igyekeznek behozni a lemaradásukat. Még a Porsche és a Jaguar is elektromos autót épít, a BMW pedig minden eddiginél gyorsabban töltő állomásokkal kísérletezik.

A németek töltőállomása sokkal jobb a Tesláénál, 3 perc alatt 100 kilométerre elég áramot pumpál az aksiba

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.

Pablo Picasso