Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk kirúgott több mint háromezer embert

Elon Musk egy levélben jelentette be pénteken, hogy a Tesla teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóinak 7 százalékától elköszön és csak a nélkülözhetetlen dolgozókat tartják meg. Az ok a Model 3 gyártása, amihez le kell faragni a gyártási költségeket.

A Tesla szerint a költségek csökkentése nélkül nem tudnák teljesíteni azt az ígéretet, mely szerint a vásárlók 35 ezer dolláros listaáron vehetik meg a Tesla Model 3-at. (A listaár jelenleg 44 ezer dollár.) Az érintett területen 45 ezer ember dolgozik, azaz a leépítés több mint háromezer dolgozót jelent.

Musk a levélben mindenkinek megköszönte munkáját, valamint az eddigi erőfeszítéseket. A leépítést a befektetők nem fogadták túl jól,

a Tesla árfolyama közel 7 százalékot zuhant az amerikai piacok nyitása előtti kereskedési szakaszban, így jelenleg 325 dollár közelében forognak a cég papírjai.

Oszd meg!