Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Pénztár nélküli fizetéssel csökkentheti költségeit a Tesco

Egy applikáció és egy okos rendszer teszi lehetővé, hogy elég legyen levenni a polcról a termékeket, majd egyszerűen kisétálhat a vásárló.

A londoni High Holbornban alkalmazza először élesben pénztár nélküli fizetési technológiáját a Tesco – írja a BBC.

A vásárlók mozgását egy kamerarendszer követi, hogy mit vesz le a polcról, illetve okosmérleggel ellenőrzik a vásárlást. A fizetés lényegében autoatikus, a vevőknek csak a Tesco applikációját kell használnia a telefonján, az üzletből kilépve pedig le is vonják egyenlegéről az áruk ellenértékét.

A vásárlók időt, a Tesco a pénztárosok mellőzésével pedig pénzt takaríthat meg.

A GetGo-technológiát korábban az Amazon is bevezette, a fejlesztője pedig a Trigo izraeli startup. A megoldás már német és holland szupermarketek érdeklődését is felkeltette.

Az első teszteket a Tesco alkalmazottai végezték, a londoni üzletük pedig az első éles üzem, de az applikációs vásárlás széleskörű bevezetésére csak a tapasztalatok begyűjtése után kerülhet sor.

Kiemelt kép:Fotó: Unsplash/Shashank Verma

A Tesconál már most a karácsony miatt aggódnak

Oszd meg!