Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Terjeszkedik a Lime, vidéken is indul e-roller szolgáltatás

A pünkösdi hétvége óta már Szegeden is lehet e-rollerezni, a Lime balatoni településekkel is tárgyal.

A vidéki nagyvárosok közül elsőként Szegeden használható a Lime e-rollere, az önkormányzat közlekedési cége is segíti az új szolgáltatást – írja a Telex. Korábban a kisebb települések közül Gyömrőn is megjelent már a Lime.

Első nekifutásra 200 e-rollert tettek ki Szeged forgalmas helyeire, ezeket mobiltelefonos alkalmazással lehet használni. Az alapdíj 250 forint, és percenként 50 forint az utazás ára. A rendszeres felhasználóknak előfizetést is kínálnak.

A járgány legnagyobb elérhető sebessége 25 km/óra, de a város egyes területein ezt korlátozzák, így például a Kárász utcán, ahol mindig sok a sétáló, csak lassabban, 8 km/órával lehet haladni.

Varga Denise, a Lime szegedi egységének vezetője szerint a használata ott ajánlott, ahol a kerékpáros közlekedés is akadálytalan. Az e-rollert néhány helyen tilos leparkolni, egyrészt azért, hogy ne képezzenek vele akadályt, másrészt, hogy ne zavarja a város látványosságainak megközelítését. Fontos még, hogy az e-rollernek van saját biztosítása, ami a felhasználót védi, ha esetleg véletlenül kárt vagy személyi sérülést okozna.

A város önkormányzata támogatta a Lime szegedi terveit, az e-rolleres cég most más vidéki önkormányzatokkal is tárgyal a szolgáltatás beindításáról. A leghamarabb néhány Balaton környéki településen lehet majd eredmény.

Budapesten két éve, 2019 május elején indult el a Lime szolgáltatása, azóta egyszer, tavaly tavasszal meggyűlt a baja a cégnek az adóhatósággal, akkor egy időre el is tűntek az utcáról az e-rollereik, de később újra visszatértek.

Borítókép: Rabenspiegel / Pixabay

 

Oszd meg!