Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Holnaptól indul Budapesten a közösségi e-roller szolgáltató, a Lime – ezeken a környékeken próbálhatod ki

A rollereket a fővárosiak május 1-jétől használhatják, első körben a budai és a pesti Duna-part egyes szakaszain, illetve az ahhoz közel eső kijelölt területeken. A budapesti városvezetés által koordinált Cities4People K+F projekt keretében 200 elektromos roller lesz elérhető egy két hónapos, június 30-ig tartó tesztüzemmódban.

A K+F projekt kijelölt területe Budapesten magában foglalja a Duna-part Batthyány tér és Műegyetem rakpart közötti budai szakaszát. A Lime elektromos rollerjei számára kijelölt szektor a budai Duna-part mentén Lágymányostól az ELTE és BME kampuszát is felölelve a Móricz Zsigmond körtérig tart, a pesti oldalon pedig a Szabadság hídon átívelve a Vámház körúttól a Kálvin térig, magában foglalva a Corvinus Egyetem kampuszát, egészen a Boráros térig. A két hónapos tesztidőszak május 1-től június végéig tart – írja közleményében a cég.

 

A Lime e-rollerjei 25 km/órás maximum sebességre képesek. Tölthető akkumulátorral működnek, és egyszerűen használhatók. A Lime helyi csapata tartja karban a járműflottát, ők gyűjtik be éjjelente a rollereket, amelyeket a töltőállomásokon fel is töltenek, hogy reggelre újra használatra készen várják a Lime-ozókat.

A Lime 2017-es indulása óta szerves része Európa nagyvárosainak Varsótól Bécsig, Zürichtől Berlinig. Az elektromos rollereket és kerékpárokat is tartalmazó flottája révén célja a városi élet és a városi közlekedés megváltoztatása.  Felhasználói – világszerte öt kontinensen, csak Európában több mint 20 országban – eddig 26 millió Lime utazást bonyolítottak le. A startup központja Kalifroniában van, legutóbb február elején kapott 310 millió dolláros befektetést, alapítása óta 765 millió dollár befektetést kapott a társaság, a neves Andresssen Horowitz is ott van az angyalbefektetői között.

Budapesten három autómegosztó (Greengo, Mol Limo, DriveNow), kerékpármegosztó (Mol Bubi, Donkey Republic) mellett elektromos robogómegosztó (Blinkee) is műkődik már.

 

 

„Az volt a kihívás benne, hogy mindenki azt mondta, hogy ne, ne, ne! Mi meg azt, hogy de, de, de.”

Rétai Martin, a PocketGuide alapítója