Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Telekocsi szolgáltatást indít a Flixbus

A buszok és vonatok mellett év végétől ingyenes telekocsi platform is elérhető. Franciaországban tesztelik, de a jövőben további országokban is megjelenhet.

A 2013-ban indított Flixmobility elindítja a Flixcar nevű telekocsi szolgáltatását is – tudtuk meg a cég szerkesztőségünknek küldött közleményéből. A Flixbus és Flixtrain márkái mellé mostantól autós szolgáltatásuk is elérhető, bár egyelőre csak Franciaországban. Az új termék a Flixbus meglévő távolsági buszhálózatát egészíti ki.

A Flixcar nem kér jutalékot vagy egyéb díjakat felhasználóitól, a fizetés közvetlenül az autóvezető és az utas között zajlik.

A modell hasonló a Magyarországon is ismert és használt Oszkár vagy Blablacar telekocsi platformokhoz.

A Flixcar egy három kattintásos folyamattal próbálja leegyszerűsíteni a telekocsizást. Azok a felhasználók, akik korábban más platformokon is használtak vagy kínáltak telekocsi szolgáltatást,  korábbi tapasztalatukat és értékelésüket átvihetik a Flixcar oldalára.

A cég egyfajta kiegészítő ajánlatként tekint az autós szolgáltatásra, ami a francia mobilitási piacon felmerülő változatos igényekre reagál és kiegészíti a buszhálózatot, ami jelenleg több mint 200 célállomást köt össze csak Franciaországon belül.

A Flixmobility 2013-as születése óta 100 millió utast szállított Európában és többezer új munkahelyet teremtett a mobilitási szektorban. Buszos szolgáltatása 2018-ban megduplázta magyarországi utasforgalmát és nő a célállomások száma is: 17 ország több mint 100 városába van lehetőség közvetlenül utazni a cég távolsági buszaival Budapestről.

A vonatos márkája a sikeres német tesztüzem után Svédország felé kezdett terjeszkedni 2020-ban, a francia piacot pedig 2021-ben nyitják meg.              

 

„A világ egy könyv és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el”