Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tehetséggondozó programot indít az egyik leggazdagabb magyar cége

Az útépítés egyetemista szerelmeseit várja a kormányközeli építőipari óriás, a Duna Aszfalt. Több mint kétmillió forintot és akár állásajánlatot is kaphatnak a kiválasztott mérnökhallgatók.

Fejenként több mint 2 millió forint pénzügyi támogatással, tanulmányi kirándulással, gyakorlati lehetőséggel és akár állásajánlattal jutalmazza a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt Kft. az építőmérnök hallgatóknak kiírt tehetséggondozási program pályázatának leendő nyerteseit – tudatta a társaság a Forbes.hu szerkesztőségével.

A Duna Aszfalt a közbeszerzési tenderek egyik nagy nyertese, tulajdonosa Mészáros Lőrinc közeli üzlettársa, Szíjj László, aki a legfrissebb Forbes-listán a legnagyobb arányban tudta növelni vagyonát, és már a negyedik leggazdagabb magyar a Forbes kimutatása szerint.

Idén januárban első alkalommal hirdet tehetséggondozási programot a Duna Aszfalt. A pályázati felhívásra 2020. február 15-ig jelentkezhetnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), illetve a győri Széchenyi István Egyetem (SZIE) aktív hallgatói jogviszonyú, nappali munkarendű, alapszakos, közlekedési létesítmények vagy közlekedésépítési specializációt választó, 3. vagy 4. éves hallgatói. A két egyetem diákjainak a pályázat során oktatói vagy tanszéki ajánlást kell felmutatni, illetve minimum 3,5-ös halmozott súlyozott tanulmányi átlaggal szükséges bírniuk az általuk teljesített utolsó 4 aktív szemeszterben.


A február végén elbírálásra kerülő pályázati anyagok leadása során a jelentkezési lap mellett egy rövid összefoglaló dolgozat is kell küldeni, melyben a jelentkezőnek meg kell indokolnia, hogy miért az útépítés számára a legizgalmasabb szakma. A pályázás során pluszpontokat ér a TDK, a publikációs, a demonstrátori, illetve a szakkollégiumi tevékenység.

Még több egyetemet bevonnának a programba

,,A 100 százalékban hazai tulajdonú Duna Aszfalt Kft. magyar mérnököknek, Magyarországon kínál munkát, ezért kiemelten támogatja a magyar mérnökök és technikusok utánpótlásképzését. A jövőbeli terveink között szerepel a tehetséggondozási program további egyetemeken való elindítása is” – hangsúlyozta Lehel Zoltán, a Duna csoport szóvivője.

Az egyetemenként kiválasztott két-két díjazott másfél évre, azaz 3 szemeszterre szóló havi 120 ezer forintos anyagi támogatást kap, emellett az aktuális projektek helyszínén tanulmányi kirándulást tehet, a cégcsoport gyakornoka, később pedig munkavállalója lehet.

Oszd meg!