Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Távozik posztjáról az AutoWallis vezérigazgatója

Prutkay Zoltán 2017 novembere óta töltötte be a pozíciót, az ő vezetése alatt alakult át az Altera Nyrt. vagyonkezelő a tőzsde autós cégévé. A vállalkozás részvényei – miután megerősödtek a Wallis Csoporttal – ma már AutoWallis néven forognak a Budapesti Értéktőzsdén.

Az átalakulás nem volt hatástalan: az első tőzsdei autóipari társaság a Budapesti Értéktőzsde hetedik legnagyobb árbevételű vállalata lett.

Önvezető autók és közösségi autózás: ide is beszállna a magyar milliárdos

A cég 2017-ben elért 70,2 milliárd forintos árbevételét (magyar számviteli törvény alapján, összesített, nem konszolidált, előzetes adat) a következő öt évben szeretné megduplázni.

A vállalat célja, hogy a dinamikusan növekvő magyar és közép-kelet európai gépjárműkereskedelmi és szolgáltatói szektorban találjon további befektetési lehetőségeket – írják a Forbesnak eljuttatott sajtóközleményükben.

Az AutoWallis igazgatósága megköszönte Prutkay Zoltán eddigi munkáját, az új vezérigazgató személyéről később döntenek. Prutkay bízik abban, hogy az AutoWallis hosszú távon a magyar tőkepiac egyik ékköve lehet, valamint a részvényesi értékteremtés a jövőben is folytatódik.

A leköszönő igazgató nem távolodik el a magyar tőkepiactól, hiszen a szintén a BÉT-en jegyzett AKKO Invest Nyrt. elnöki posztját is betölti, ahol vezetésével

az Igazgatóság feladata a korábban Plotinus Nyrt. néven működő vállalat új stratégiájának a kidolgozása és megvalósítása.

Oszd meg!