rövid hír

Szoboszlai után szabadon: újabb magyar tehetség Salzburgban

Forbes
2021. június 17. 1 perc olvasás

A legértékesebb magyar futballista útján indul el egy másik hazai tehetség. Szintén Ausztriában. 

Szoboszlai Dominik után újabb magyar tehetség fejlődésében segédkezik az osztrák Red Bull Salzburg, amely hároméves szerződést kötött az MTK-tól leigazolt 16 éves Kovács Patrikkal. Kovács korábban a Ferencváros utánpótlásában is megfordult itthon, az MTK-hoz 2020-ban igazolt. Fiatal kora ellenére már U19-es bajnoknak is mondhatja magát a baloldali szélsőként is felbukkanó balhátvéd – írja a Telex

Kovács az átigazolásról elmondta, hogy hosszú távú szerződés kötötte az MTK-hoz, de olyan ajánlatot kapott, amit nem szeretett volna visszautasítani. Esterházy Mátyás, a játékos képviselője elmondta a lapnak, Kovács a hároméves szerződésnek köszönhetően elérheti azt, amit Szoboszlai a Salzburgnál. Tudja mit beszél, ő Szoboszlai menedzsere is. 

A Szoboszlai-sztori: meg lehet ismételni ezt a történetet? 

Persze abban, hogy Szoboszlai – aki sérülés miatt az utolsó percben kényszerült arra, hogy kihagyja az Európa-bajnokságot – ott tart, ahol, nemcsak az osztrák futballklubnak van szerepe. Hogy pontosan kinek és hogyan, arról hosszan mesélünk a legújabb Forbes címlapsztorijában.