Paul Pogba arréb tesz egy sörösüveget a francia-német Eb-meccs után tartott sajtótájékoztató elején. Fotó: UEFA Tv
Pénz

Pakolgatják az üvegeket a focisztárok – de az árfolyamokat nem mindig

Forbes
2021. június 16. 3 perc olvasás

Úgy néz ki, a világsztárok szeretik az eléjük lerakott üvegeket pakolgatni az Európa-bajnokság sajtótájékoztatóin. Erre pedig az árfolyamok is reagálnak. 

Ahogy arról már írtunk, a magyarok Európa-bajnoki csoportjában szereplő portugál válogatott szupersztárja, Cristiano Ronaldo a tegnapi, magyar meccs előtti sajtótájékoztatón arrébb tette az elé lerakott kólás üvegeket, majd azt mondta, igyunk inkább vizet.

Reagált a Coca-Cola

A kis előadást megérezte a Coca-Cola árfolyama is, hirtelen 4 milliárd dollárt zuhant a jegyzés (tegyük hozzá, volt honnan), ami azóta se nagyon korrigált. Az egész éves teljesítményüket elnézve, valószínűleg azért kiheverik majd ezt a kis etűdöt.

A Coca-Cola azóta reagált is röviden az esetre, azt mondták, szerencsére mindenki eldöntheti, milyen innivaló ízlik neki vagy mire van szükséges, szóval nem csináltak a dologból nagy ügyet, még ha valósznűleg nem túlzottan örülhettek neki. Azt azért kiemelték, hogy minden sajtóeseményen tesznek ki vizet, kólát és Coca-Cola Zero Sugart.

Pedig nem mindegy, hogy mit mond vagy tesz Cristiano Ronaldo, és nemcsak azért mert ünnepelt futballsztár.

Ő rendelkezik az Instagramon a legtöbb követővel: 299 millió júzer kiváncsi rá.

Pakolgatják az üvegeket a szurkolók is

A portugált megirigyelte a franciák világklasszisa, Paul Pogba, aki az előtte lévő Heineken sörösüveget tette arréb egy sajtótájékoztatón. Nos, az Eb másik szponzorának árfolyamát ez nem nagyon érintette. Sőt.

Az amszterdami központú globális söróriás papírjai a holland tőzsdén forognak, elnézve az elmúlt félév árfolyamát, szépen látszódik, hogyan nyitottak ki a harmadik hullám lecsengése után a világ országai.

Az elmúlt egy hónapban az is látszik, hogy leginkább az Eb mozgathatta az árfolyamot, a torna június 11-én indult, azóta a Heineken papírok árfolyama lassan, de biztosan emelkedett, tegnap óta viszont szépen meg is ugrott.

A Heineken söróriás árfolyama az elmúlt egy hónapban (euróban). Adatok: Google Chart, 2021. június 16.

Pogba és a francia válogatott a magyar csapattal együtt van az Eb halálcsoportjában. A franciák tegnap este játszottak a németekkel és nyertek, Pogba lett a meccs embere, ezért szerepelt a sajtótájékoztatón, ahol kicsit átrendezte az asztalt. Az is igaz, hogy ő csak 44,8 millió követővel rendelkezik az Instagramon.

A mieink majd szombaton játszanak a világbajnok franciákkal.

Paul Pogba arrébb tesz egy sörösüveget a francia-német Eb-meccs után tartott sajtótájékoztató elején. Fotó: UEFA Tv