Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Szerepcsere az Budapesten is elérhető e-rolleres startup, a Lime csúcsvezetői között

Megkeverték a kártyákat a Lime tetején, Brad Bao lett az új ügyvezető igazgató. A posztot Toby Suntól veszi át, ő a cég 2017-es indulása óta vezette a vállalatot.

Mostanól Sun jelent Bao-nak, és a kutatás-fejlesztéssel valamint a cégkultúrával is foglalkoznia kell – írja az amerikai Forbes.  A Lime két év alatt brutális tempóban tudott nőni. Eredetileg közösségi bringamegosztóként indultak, 14 hónappal ezelőtt átálltak az e-rollerre, amit azóta 50 millióan használták globálisan, ami azért izgalmas igazán, mert meg tudták előzni az Ubert, ami hasonlóan meredek emelkedést produkált a kezdetekben. Két fővel indultak, mára 700 embert foglalkoztatnak öt kontinensen. Jöttek a befektetők is szépen, a cégbe már belepumpáltak 777 millió dollárt, most 2,4 milliárdra becsülik az értékét.

A vezetőségi szerepcsere nem érte váratlanul azokat, akik közelebbről is ismerték a történetet, mert Sun korábban tanácsadóként dolgozott befektetési alapoknál, míg Bao-nak volt valódi tapasztalata arról, hogyan kell skálázni egy startupot. A 2019-es év tervezésénél jutottak arra a megállapodásra, hogy Bao átveszi a vezetői posztot.

Holnaptól indul Budapesten a közösségi e-roller szolgáltató, a Lime – ezeken a környékeken próbálhatod ki

 

Oszd meg!