Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Anastasiia Tarasova //Unsplash

Szerb üdítőnagyhatalomra tette rá a kezét a Pepsi

A PepsiCo és a KMV közös tulajdonába kerül a szerb Knjaz Miloš, a felvásárlást a szerbiai és montenegrói versenyjogi hatóságok is jóváhagyták – derült ki a cégek közleményéből.

A felvásárlás az MKV és a PepsiCo közös vállalkozásán keresztül megy végbe, és a szerb cég részvényeinek 100 százalékát érinti. A tranzakció várhatóan 2019 őszén zárul le.

A szerbiai Aranđelovac-i székhelyű, több mint 200 éves múltra visszatekintő Knjaz Miloš a szerb piac egyik legnagyobb ásványvíz-, üdítő- és energiaital-gyártója.

Az Aranđelovacban székhellyel rendelkező cég gyökerei 1811-ig nyúlnak vissza, portfóliója magában foglalja a szénsavas Knjaz Miloš és a szénsavmentes Aqua Viva ásványvizeket, a Guarana energiaitalt, a Remix üdítőitalt, valamint a Gusto és Golf gyümölcslé márkákat.

A Knjaz Miloš Szerbiában körülbelül 800 embert foglalkoztat.

A PepsiCo és a KMV szerteágazó közép-európai üzleti kapcsolatokkal rendelkezik. A KMV a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában és Bulgáriában a PepsiCo italok portfóliójának gyártója és forgalmazója, valamint Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon a PepsiCo snack portfólió forgalmazója.

A KMV Magyarországon a Szentkirályi Magyarország vállalatcsoport résztulajdonosaként van jelen.

Főoldali kép: Anastasiia Tarasova //Unsplash

Új márkanévvel megy tovább a magyar ásványvízkirály és partnerei

Oszd meg!