Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Szenzáció: magyar edzőt igazolt a világ leggazdagabb fociklubja

Honlapján jelentette be a világ leggazdagabb fociklubja, hogy leigazolta az edzői stábba a magyar Lőw Zsoltot. 

A Paris Saint-Germain (PSG) együttese komoly összegeket költ a játékospiacon évről évre, most azonban új edzői stáb kezdi meg a munkáját miután tavaly Unai Emery sem tudta a legjobb négy közé vezetni a legrangosabb európai kupában, a Bajnokok Ligájában (BL) a katari pénzekkel alaposan kitömött párizsi klubot.

Lőw Zsolt első edzésén Párizsban, mellette a Real Madrid egykori játékosa, Diarra.

Lőw Zsolt első edzésén Párizsban, mellette a Real Madrid egykori játékosa, Diarra.

A nyár elején az új edző a német Thomas Tuchel lett, aki korábban két évig dolgozott már együtt Lőw Zsolttal Mainzban. Kifejezetten szeretett volna az eddig a Leipzig alkalmazásában álló magyar szakemberrel dolgozni.

Az angol bulvársajtó tudni véli, rekordot jelentő összegért engedték el a németek Lőwöt, 1,5 millió euróért váltott csapatot. Lőw eddig a Red Bull energiaital-gyártó futballbirodalmában dolgozott, először a Salzburgnál, majd a Bajnokok Ligájában is vitézkedő Leipzignél. A Red Bull felajánlotta neki a New York-i csapat kispadját, mint vezetőedző, de Lőw inkább Párizst választotta, a Qatar Sport Investments (a PSG tulajdonosa) pedig kifizette érte a 1,5 millió eurót.

Párizsban együtt dolgozhat majd Neymarral, Edinson Cavanival vagy a vasárnap vb-döntőben érdekelt francia tini szupertehetséggel, Kylian Mbappéval is. Új állomáshelyével Lőw lesz a legmagasabban jegyzett magyar edző – Dárdai Pál, a berlini Hertha vezetőedzője után. A PSG a bajnokesélyes, náluk már inkább az a kérdés, meddig jutnak a BL-ben, melynek évek óta stabil résztvevői.


Ez a világbajnokság hazugsága a fociról – interjú Hegedűs Henrikkel

Oszd meg!