Üzlet

Startupokat keres programjába a Tungsram (is)

Forbes
2020. január 24. 1 perc olvasás

Hardver-startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tunsgram és a Startup Campus, írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

Az elmúlt években sorra indultak startupprogramok, amihez egyre inkább csatlakozik a nagyvállalati kör is. Így tesz most a patinás Tungsram is – szakmai partnerekkel együtt. Az összesen 70 milliós befektetésről szóló programban a Startup Campus által beválogatott csapatok indulhatnak. Az áprilistól októberig tartó futam üzleti képzéssel indul, termékfejlesztéssel folytatódik, ezzel párhuzamosan pedig már el is kezdődik a prototípus gyártása és tesztelése. Mindehhez a csapatok a Tunsgram erőforrásait vehetik igénybe a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor által biztosított 20 millió forintos tőkebefektetésből.

A sikeres startup elindítását workshopok és mentorok segítik. A program vége egy 50 milliós tőkebefektetés, ezt a legjobb projektekkel dolgozó csapatok kaphatják meg.

“A szervezők olyan hardvercsapatok jelentkezését várják, akiknek a mobilitás, okos város, egészségügy- és életmód-technológia, energia vagy agrártechnológia területein van validált ötletük, esetleg már dolgoznak a prototípuson” – írja a közlemény. Az online jelentkezések beküldésére február 29-ig van lehetőség ezen a weblapon.

Kép: Startup Campus