Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Sörfőzdét nyitott az Odaát főszereplője

A tévézés mellett Jensen Ackles egy családi bizniszt is egyenget.

Family Business Brewing Co. néven indított vállalkozást a texasi Austinban az Odaát (Supernatural) c. amerikai sorozat egyik főszereplője, Jensen Ackles – írja az amerikai Forbes.
A családi biznisz a sörök széles választékával foglalkozik, lagerek, ale-ek, IPA-k és hordóban érlelt stoutok is kaphatóak.

Ackles feleségével Danneel-lel, illetve sógorával, Gino Graullal indította be a vállalkozást – és persze kimaxolták, ahogy tudták, mert a főzde egyben koncerthelyszín is, és az ilyenkor szinte már kötelező foodtruckot is biztosítják a látogatóknak.

Sorozatbeli testvérével, Jared Padaleckivel a hétköznapokban is nagy barátok / Fotó: Instagram

A katona, a kacat, meg a nyaraló

Az egész úgy indult, hogy a színész sógora, Gino Graul leszerelt az amerikai haditengerészettől, és úgy döntött, hogy inkább befejezi a tanulmányait. Ackleséknak a forgatások miatt van egy vendégházuk Kaliforniában, és megengedték, hogy náluk maradjon, amíg vége nem lesz a sulinak.  “Win-win volt, mert így amíg én a forgatáson voltam, volt otthon egy exkatona, aki vigyázott a házra meg a családra” – emlékezett vissza Ackles. Ugyanennek a vendégháznak az udvarában porosodott egy sörfőző szerkentyű, ami Ackles egyik színészcimborájáé volt, – a cimbora sehová sem tudta rakní, így megkérte az Odaát sztárját, hogy egy darabig vigyázzon rá. És ekkor robbant be a kézműves sörök reneszánsza Kaliforniába, amit kár lett volna kihagyni, így egy forró hétvégi napon a fiúk úgy határoztak, hogy beröffentik a vasat, megnézik, mit tudnak kihozni a gépből.

“Persze az elején ellene voltam, mert volt egy olyan megérzésem, hogy a levegőbe fogjuk röpíteni az egész házat” – mondta Ackles az amerikai Forbesnak.

Kezdetben csak hétvégente főztek, de aztán fokozatosan rákaptak. Malibuban (a színész az év nagyrészében ott él családjával) több szórakozóhelyen is elkezdték mérni a sörüket, Gino pedig direkt ebbe az irányba tanult tovább.

Family Business

Ackles Texasból származik, úgyhogy amikor elhatározta, hogy a vikendházban főzni már nem elég, és érdemes lenne bizniszt építeni  a mókára, hazai pályán kezdett nézelődni. Vett egy 15 hektáros ranchot a nagybácsijának birtoka mellett, és itt kezdték felépíteni a saját főzdéjüket.

A vállalkozás neve (Family Business Brewery Co.) igazából egy kacsintás az Odaátnak, mert amikor a főszereplők kísértet-és démonvadászatba fognak, azt  mindig családi bizniszként emlegetik. Elég büszkék a sörfőző mesterükre, nem is nagyon szólnak bele abba, hogy mit csináljon “szeretjük, ha kicsit megőrül néha” – teszi hozzá Ackles.

 

A sorozatbeli testvérével, Jared Padaleckivel a hétköznapokban is nagy cimborák, ráadásul ő is texasi. Padalecki kivette a részét a főzdeépítésből, és végül rajta keresztül ismerte meg azt a párost, akik a foodtruckot hozták, egyenesen Louisianából.

A söröket nem árulják boltokban, azok csak a főzdében kaphatóak, jelenleg 12 féle sört mérnek, a hosszú távú tervek között pedig étteremnyitás is szerepel egy közeli ingatlanban, amiből még akár szálloda is lehet.

 

Oszd meg!