Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Soha ennyi utas nem fordult még meg a budapesti reptéren a nyári szezonban, mint idén

Július eleje és szeptember vége között 4,7 millió induló és érkező utas használta a budapesti reptér terminálját, ezzel rekordot állítottak fel – adta hírül a Budapest Airport.

A reptér idei éves forgalma elérheti a 16 millió utast, ami egyben azt is jelenti, hogy az elmúlt hat évben duplájára nőtt az utasforgalom.

Az év legforgalmasabb hónapjaiban, júliusban és augusztusban 1,6 millió feletti havi forgalmat regisztrált a Budapest Airport, és szeptemberben is 1,5 millió fölötti volt az utasszám. 2018-hoz képest 6,8 százalékot nőtt a harmadik negyedév forgalma, ami a korábbi évekhez képest kisebb bővülést jelent.

A célvárosok listáját magasan London vezeti, minden tizedik ferihegyi utas a brit főváros és Budapest között utazik.

Ugyanakkor a Schengenen kívüli forgalom 8 százalék fölötti bővülést ért el, míg a schengeni irányba induló vagy onnan érkező utasok száma 6,1 százalékkal emelkedett.

Ami a repülőgép fel- és leszállások számát illeti, a harmadik negyedévben átlagosan havi 11 570 körül alakult a repülési műveletek száma, ami alatta van a 2006-os, 12 ezernél is több fel- és leszállásnak az év ugyanezen időszakában.

Gyorsabb poggyászfeladás Ferihegyen: önkiszolgáló pultokat raktak ki

Ferihegy: megállapodás született az éjszakai zajcsökkentésről

Fotó: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér B terminál // Budapest Airport

A páternoszter manapság egyre ritkább, szinte eltűnni látszik. Ebben is hasonlít egyébként a házasságra.