Nettó 8 óra, és menj haza játszani!

Csanády István szembe megy az árral. Van egy 30 fős startupja, amely most kapott 2 milliárd forint befektetést, nem is akárhonnan, hanem a Revolut és a Spotify egykori befektetőitől. Alkalmazásuk, […]


Bővebben

Soha ennyi utas nem fordult még meg a budapesti reptéren a nyári szezonban, mint idén

Július eleje és szeptember vége között 4,7 millió induló és érkező utas használta a budapesti reptér terminálját, ezzel rekordot állítottak fel – adta hírül a Budapest Airport.

A reptér idei éves forgalma elérheti a 16 millió utast, ami egyben azt is jelenti, hogy az elmúlt hat évben duplájára nőtt az utasforgalom.

Az év legforgalmasabb hónapjaiban, júliusban és augusztusban 1,6 millió feletti havi forgalmat regisztrált a Budapest Airport, és szeptemberben is 1,5 millió fölötti volt az utasszám. 2018-hoz képest 6,8 százalékot nőtt a harmadik negyedév forgalma, ami a korábbi évekhez képest kisebb bővülést jelent.

A célvárosok listáját magasan London vezeti, minden tizedik ferihegyi utas a brit főváros és Budapest között utazik.

Ugyanakkor a Schengenen kívüli forgalom 8 százalék fölötti bővülést ért el, míg a schengeni irányba induló vagy onnan érkező utasok száma 6,1 százalékkal emelkedett.

Ami a repülőgép fel- és leszállások számát illeti, a harmadik negyedévben átlagosan havi 11 570 körül alakult a repülési műveletek száma, ami alatta van a 2006-os, 12 ezernél is több fel- és leszállásnak az év ugyanezen időszakában.

Gyorsabb poggyászfeladás Ferihegyen: önkiszolgáló pultokat raktak ki

Ferihegy: megállapodás született az éjszakai zajcsökkentésről

Fotó: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér B terminál // Budapest Airport


 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója