Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Sanyikám, mit csináljak? Találj fel valamit, Zolikám!

Megjelent a Forbes Next, a Forbes technológiával, tudománnyal, jövővel foglalkozó különszáma. Fókuszban: magyar feltalálók (címlapon: Juhász Márton). A Solumium nem mindennapi története mellett írtunk például a Gömböcről is. Keresd a Forbes Nextet az újságárusoknál, vagy rendeld meg ide kattintva!

Mire jó a Solumium? És kicsoda – az egyébként híres – Sanyi, aki miatt Zoltán belekezdett a találmányához köthető kutatásokba? Mi kellett ahhoz, hogy ennyi országban levédessék a találmányukat?

Noszticzius Zoltán és kollégái rájöttek, hogyan lehet a világ legjobb oldószerét, a klór-dioxidot hatékonyan előállítani. Azóta is itt Magyarországon, a BME egyik laborjában készül a hipertiszta klór-dioxid. Találmányukat Európa több országa mellett az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is szabadalmaztatták.

 

Lapozz bele a Forbes Nextbe!

 

"Egy nyugati mércével mérve elavult pincészetet vettem, szőlőbirtok nélkül, azt nem is adták volna, de pénzünk sem volt rá"