Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Saját okostelefont fejleszt a világ legértékesebb startupja

A Bytedance – a népszerű karaoke alkalmazás, a Tiktok anyacége – saját okostelefont fejleszt. A The Financial Times forrásai szerint a készülékek kompatibilisek lesznek a cég valamennyi alkalmazásával, beleértve a tátogós videós applikációt, a Tiktokot és a személyre szabott híraggregátort, a Jinri Toutiaot is.

A Tiktok videós karaoke app óriási népszerűségnek örvend, tulajdonosa, a Bytedance tavaly októberben egy 3 milliárd dolláros tőkeemelés után a világ legértékesebb startupja lett: a befektetők 75 milliárd dolláros értékelésen szálltak be a cégbe.

A TikTok tulaja a világ legértékesebb startupja

A Bytedance a saját telefon fejlesztésével a Facebook és az Amazon nyomába lépett, akik szintén próbálkoztak a saját készülék árusításával, azonban nem igazán jártak sikerrel.

A kínai Bytedance eredményeit akadályozhatja a kínai-amerikai kereskedelmi háború is, nem tudni, hogy a cégnek mennyire lesz könnyű az amerikai piacon árulni a termékeit.

Ráadásul a startup Indiában is nehézségekbe ütközhet, ahol ugyan a Tiktok népszerűsége óriási, de volt már rá példa, hogy az országban ideiglenesen betiltották az alkalmazást.

A szakemberek között is megoszlanak a vélemények, hogy vajon a Bytedance-nek sikerülhet-e az, ami a Facebooknak és az Amazonnak sem ment. „A tömegpiacon nincs erre igény” – mondta Jia Mo, a sanghaji Canalys piackutató intézet tagja a Financial Timesnak.

„Nincsenek tapasztalataik, sem előnyük az ellátási láncokban és az értékesítési csatornákon. Kevés esélyük van a sikerre.”

A cikk nem ír részleteket a telefon kinézetéről és a tervezett célcsoportról, de annyit sejtet, hogy az új projekt az alapító, Zhang Yimin fejéből pattant ki.

Oszd meg!