Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Saját okostelefonnal rukkolt elő a Tiktok

Nem kellett sokáig várni, a Tiktok eddig is pont olyan ütemben terjedt, mint saját vírusvideói, de most egy újabb komoly lépéssel felveszi a kesztyűt a közösségi média nagy öregeivel: saját okostelefont dobott a piacra.

A TikTok saját okostelefont dob piacra, amit kifejezetten arra fejlesztettek, hogy zökkenőmentesen működjön rajta a videóapp – írja az Independent. Ez az első telefonos próbálkozása a ByteDance anyacégnek, mióta megvette a kínai okostelefonfejlesztő Smartisant, ez, ha máson nem, a nevén biztosan látszik: Smartisan Jianguo Pro 3, röviden Nut Pro 3.

Négy hátlapi kamera, a Snapdragon 855-ös processzor és a 16 centiméter átmérőjű kijelző és 8 gigabájtos RAM jelzi, hogy ezt a telefont tényleg videózásra tervezték. Ha még így sem lenne egyértelmű, a TikTok applikáció eléréséhez csak húzunk egyet felfelé a képernyőn és már landoltunk is.

Íme az új, kifejezetten videózásra fejlesztett Nut Pro 3. (fotó: Smartisan)

Íme az új, kifejezetten videózásra fejlesztett Nut Pro 3. (fotó: Smartisan)

Az eszköz harmadannyiba kerül mint az iPhone 11 Pro Max, ára kicsit több mint 120 ezer forintnak megfelelő jüan.

A TikTok 2016-os kínai indulása óta világszerte 500 millió felhasználót vonzott, a terjedésük tempója pedig  elég kellemetlenül érintette Mark Zuckerbergéket.

Kiszivárgott egy felvétel a techóriás egyik meetingjéről, ahol hangot adtak félelmüknek, hogy a kínai versenytárs elhalássza előlük a felhasználókat.  „Indiában már az Instagramot is utolérte, úgyhogy elég érdekes a jelenség, de sokféle megközelítésből tudjuk ezt kezelni” – mondja Zuckerberg.

 

Ha tudnánk, mi a vége egy próbálkozásnak, nem neveznénk kísérletnek. A dolog természetéből adódik, hogy a kudarc benne van a pakliban. De néhány nagy siker elég ahhoz, hogy több tucat bukott projektet ellensúlyozzon.