Az év legcukibb Forbes magazinja

Az év legcukibb Forbes magazinja jelent meg decemberben, a címlaptól már önmagában elolvadok: Halász Judit és Bálint György közös képen. De a tartalomjegyzékben lévő felvétel az igazi kedvesség. A fotózáson […]

Bővebben

Robotfeltaláló, szexkütyü-programozó és a feminista külpolitika forradalmára is jön az idei Brain Barra

Újabb nevekkel bővült a budapesti jövőfesztivál fellépőinek listája.

Többek között sztárséffel és Sophia, a humanoid robot tervezőjével bővítették az idei Brain Bar előadóinak névsorát – derül ki a közleményből, amit a szervezők juttattak el a Forbes szerkesztőségéhez.

Az új fellépők között a következő neveket találjuk:

  • Ben Goertzel mesterségesintelligencia-kutató Hongkongból, aki felfedezéseit a nyelvtudomány, az adatbányászat, a videójátékok és a bioinformatika területén is hasznosította már, nem mellesleg oroszlánrészt vállalt Sophia, a humanoid robot megalkotásának.
  • David Zilber, a legendás dán étterem, a Noma séfje, aki évek óta azzal kísérletezik, hogyan lehet az egyik legősibb tartósítási eljárást, a fermentálást a modern gasztronómiában alkalmazni.
  • a polihisztor házaspár, Ken Goldberg és Tiffany Shlain. Goldberg, a Berkeley Egyetem professzora fejlesztette ki az első, interneten keresztül irányítható robotot, művészként pedig a Velencei Biennálén és a párizsi Pompidou Központban is kiállított. Shlain pedig elismert filmrendező, a család pedig arról is ismert, hogy hetente egy nap teljesen kikapcsolják a technológiát az életükből.
  • Kristina Lunz, a külpolitika feminista forradalmára, a Centre for Feminist Foreign Policy alapítója.
  • Suhani Jalota, aki házhoz viszi az egészségügyet az indiai nyomornegyedek lakóinak.

A korábban bejelentett előadók között megtaláljuk a Jurassic Parkot inspiráló paleontológust, Jack Hornert, valamint a technológia és a szex kölcsönhatásával foglalkozó Bryoni Cole-t, akiről mi is írtunk a Forbes Next 2018. nyári különszámunkban. Hobbiprojektnek induló interjúsorozata, a Future of Sexből népszerű podcast lett, és több mint 250 szakértővel beszélt a szex jövőjéről, szexhackathonok szervezőjeként első kézből értesül a legújabb és legőrültebb szextech fejlesztésekről.

A szex jövője, űrkutatás és a jurtában élő volt Facebook-vezető: megjelent a Forbes Next!

A Brain Bar fesztivált idén május 30-31-én rendezik meg, a helyszín a tavalyi évhez hasonlóan a Corvinus Egyetem kampusza lesz, jegyekről és fellépőkről további információt itt lehet találni. A tavalyi esemény húzóneve a techvilág ellentmondásos befektetője, a PayPal és a Palantir társalapítója, Peter Thiel volt.

Peter Thiel, a Szilícium-völgy ellentmondásos zsenije Budapestre jön

Fotó: Brain Bar // Facebook

 

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója