Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Rendkívüli bejelentésre készül a 4ig

Egész napra felfüggeszti a tőzsdei kereskedést a 4ig, áll a cég BÉT-en (Budapesti Értéktőzsdén) megjelent határozatában. Indoklásként azt írják, a felfüggesztés időtartama alatt olyan tájékoztatásokat kívánnak közzétenni, amelyek a vállalat értékpapírjainak árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatják.

Jászai Gellért informatikai cége júliusban több mint 4 milliárdos értékben nyert újabb közbeszerzést, miután ajánlatot tett az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. által kiírt, „Digitális tananyagok fejlesztése, pilot rendszerű bevezetése és tesztelése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása” tárgyú uniós nyílt közbeszerzési eljárásán.

Jászai korábban Mészáros Lőrinc fontos bizalmi embere volt, előző hónapban írtuk meg, hogy távolodni látszik a leggazdagabb magyartól; ennek egyik lépéseként a Mészáros többségi tulajdonába tartozó tőzsdei befektetési holding, az Opus Global, valamint a szintén hozzá köthető Konzum PE is kiszálltak a 4ig-ből.

Borítókép: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

Oszd meg!

"Egy nyugati mércével mérve elavult pincészetet vettem, szőlőbirtok nélkül, azt nem is adták volna, de pénzünk sem volt rá"