Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

4 milliárdért fejleszt digitális tananyagot a Mészárostól eltávolodó tenderkirály

Jászai Gellért informatikai cége, a 4iG újabb közbeszerzést nyert.

Nagy összegű közbeszerzést nyert a Budapesti Értéktőzsdére bevezetett 4iG – jelentette be közleményében a vállalat a BÉT honlapján.

Advertisement

A társaság nyertes ajánlatot tett az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. által kiírt, „Digitális tananyagok fejlesztése, pilot rendszerű bevezetése és tesztelése, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtása” tárgyú uniós nyílt közbeszerzési eljárásán.

Az közbeszerzés összértéke 4 239 000 000 forint + ÁFA.

A beszerzés uniós forrásból (GINOP-6.2.4-VEKOP-16-2017-00001) valósul meg célja, ami a következő feladatokat tartalmazza:

  • digitális tananyagok, taneszközök pilot rendszerű bevezetése és tesztelése;
  • taneszközfejlesztés;
  • digitális tananyagok, taneszközök beválásvizsgálata;
  • digitális tananyagok készítése a projektben kidolgozott digitális tananyagok, taneszközök alkalmazására való felkészítése céljából a tanároknak;
  • a projektben kidolgozott digitális tananyagok, taneszközök alkalmazására való tanári felkészítések megvalósítása.

Távolodik Mészárostól

A hónap elején írtuk meg, hogy Jászai Gellért, a 4iG jelentős tulajdonosa és vezére még távolabb lépett Mészáros Lőrinctől. A leggazdagabb magyar többségi tulajdonába tartozó tőzsdei befektetési holding, az Opus Global, valamint szintén a felcsúti milliárdoshoz köthető Konzum PE magántőkealap kiszállt a 4iG-ből.

Ezzel Jászai közvetett módon – IKON Befektetési Alapkezelő Zrt.-n és a KZF Vagyonkezelő Kft.-n keresztül – a társaság összesen 61,79 százalékos részvénycsomagját tulajdonolja, ami a szavazatok 63,86 százalékos arányát biztosítja. Jászai Gellért korábban Mészáros Lőrinc jobbkeze és fontos bizalmi embere volt a tőzsdei birodalmán belül, többek közt ő vezényelte le Mészáros két tőzsdei befektetési cég, az Opus és a Konzum összeolvadását.

Borítókép: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT

 

Jó ízlés! Milyen szörnyűséges dolog. Az ízlés a kreativitás gyilkosa.

Pablo Picasso