Fotó: Gulácsi Péter 2020 augusztusában történelmet ír a Lipcsével. Fotó: Krasznai Zoltán
Üzlet

Rangnick Gulácsiról: a Bundesliga két legjobb kapusa között van, bármelyik top csapatban megállná a helyét

Zsiborás Gergő
2020. augusztus 13. 2 perc olvasás

A német sikeredző nyilatkozott a Forbesnak, és nemcsak a futball, de Gulácsi Péter jövőjéről is kérdeztük.

A Forbes 2020. augusztusi címlapja

„Manuel Neuerrel együtt a Bundesliga két legjobb kapusáról beszélünk. Manuel kiemelkedő, de én nem látok mögötte másik kapust, aki olyan magas szinten lenne, mint Pete. A Bundesliga két legjobb kapusa valószínűleg bármelyik európai topligában megállja a helyét” – mondja Ralf Rangnick a Forbesnak a Bajnokok Ligájában éppen történelmet író lipcsei csapat kapusáról. A német sikeredző rakta le a Red Bull futballfranchise alapjait, edzette a Salzburgot és a Lipcsét is.

Ralf Rangnick az RB Leipzig edzőjeként 2014-ben egy sajtótájékoztatón // GEPA pictures/Red Bull Content Pool

Az energiaitalgyártónak Brazíliában és Amerikában is van csapata, de a legnagyobb presztízs számukra, hogy a Bundesligában szereplő RB Leipzig, amely története során először jutott el a negyeddöntőig a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában. A csapat bő 10 éve még a német negyedosztályban szerepelt.

„Úgy látom szereti a várost, és azt a fejlődést, amin a klub keresztültment, amennyire meg tudodm ítélni, a felesége is beilleszkedett, szereti Lipcsét. A kérdés az, tesz-e ajánlatot érte másik top klub jobb feltételekkel, mint ami most Lipcsében körbeveszi, és most nemcsak az anyagiakra gondolok, hanem az életminőség mellett arra is, kap-e olyan fontos szerepet, mint ami most itt hárul rá?” – fejtegette a német sikeredző, mikor azt kérdeztük tőle, érdemes lenne-e eligazolnia Gulácsinak egy másik top csapatba.

A mostani keret gerincét azok a játékosok adják, akik a másodosztályból feljutottak a Bundesligában, vagyis akiket a Rangnick-stáb 3-5 millió euróért vásárolt össze. Közülük Timo Werner épp ezen a nyáron, a BL-szereplés előtt váltott, és ment a Chelsea-be 60 millió euróért.

Hogy ez az üzlet hogyan árazta be a Lipcsét és hogy Gulácsi el akar-e igazolni – erről is beszélgettünk a magyar válogatott kapusával a BL zárókör előtt adott utolsó nagyinterjújában.

Gulácsiék ma este az Atlético Madrid ellen játszanak a Bajnokok Ligájában.