Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Példátlan büntetés: búcsúzhatnak a sztárfizetésüktől a magyar bajnoknál

A magyar rekordbajnok férfi kézilabda csapat, a Telekom Veszprém példátlan büntetéssel sújtja játékosait a nem megfelelő hozzáállásuk miatt: a több millió euróból gazdálkodó csapat a bajnokság végéig minimálbért fizet a játékosainak és az edzői stábnak. 

A klub közleményben jelentette be, hogy a minimálbéren felüli kifizetéseket a magyar bajnokság végéig egész egyszerűen felfüggeszti. Mint írják, “a Veszprémi Építők Sport Egyesület és a Veszprém Handball Team Zrt. elfogadhatatlannak tartja a csapat mostani idényben több meccsen elért eredményét, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a hozzáállását”. A klub keretében több világ- és Európa-bajnoki érmes, olimpiai bajnok is van, igazi sztárjai a nemzetközi kézilabdának. 

Az ok: a csapat a bajnokságban kikapott az ősi rivális Szegedtől, majd vasárnap megalázó veresége szenvedtek a dán Skjern HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában. Gyakorlatilag hatalmas bravúr kellene már ahhoz is, hogy a legjobb nyolc közé jussanak, miközben az elmúlt 4 évben a Veszprém mindig ott volt a sorozat négyes döntőjében Kölnben. 

Az állásfoglalás szerint a közelmúltbeli rossz eredmények “méltatlanok a több mint negyvenéves klub hagyományaihoz, megsértve mindazokat, akik hozzájárultak, illetve jelenleg is hozzájárulnak, hogy az egyesület a története során folyamatosan építkezve egyre nagyobb sikereket érjen el, ezáltal neve Európa-szerte ismertté és elismertté váljon”.

Ljubomir Vranjes, a válogatott és a Veszprém világklasszis edzője két hete adott nagyinterjút a Forbes.hu-nak. Akkor arról beszélt, sok fiatal magyar kézilabdás hatalmas fizetést kap, miközben a teljesítményük ezt nem indokolja. Többszörös svéd bajnokként ő még pincérként dolgozott a sport mellett. Arról is beszélt, emiatt nem hibáztatja a fiatalokat, a rendszer ilyen, amivel kezdeni kell valamit – arra is tett, javaslatot, hogy mit: fizetési sapkát kellene bevezetni és a teljesítmény tükrében emelni a béreken.

Arról is beszélgetünk vele, hogy a Flensburgot anno úgy vette át, hogy a klub csődközeli állapotban volt. Egykori játékostársai és a szakmai stáb fizetésének megvágásával kezdett. A klub végül megmenekült, Vranjes pedig Bajnokok Ligáját nyert velük évekkel később. Ezért hozták Veszprémbe a világ egyik legjobbjának tartott szakembert, de az idényben több váratlan vereség is becsúszott a csapatnak.

Sok magyar fiatal túl sokat keres, én ennyi idősen pincérként dolgoztam a kézilabda mellett – Vranjes-interjú

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő