Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Süli János, a paksi beruházásért felelős kormánytag egy 2017-es fórumon, Budapesten. Fotó: Paks II Zrt.

Paks II-re készülve: új irodát nyit a Roszatom Budapesten

A Ruszatom Szerviz, a Roszatom állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata, képviseletet nyitott Budapesten – tudatta szerkesztőségünkkel az orosz vállalat.

„Vállalatunkat többéves kapcsolat köti össze a magyar partnerekkel: a Paksi Atomerőművel való együttműködés keretében berendezéseket szállítunk, műszaki és egyéb tanácsadói szolgáltatásokat nyújtunk. Bízunk abban, hogy a magyarországi fióktelep megnyitása mindkét vállalat számára előnyös lesz” – közölte Jevgenyij Szalkov, a Ruszatom Szerviz Rt. vezérigazgatója. (A szerkesztőségünknek küldött közleményben a cégre, mint “Rt.”- re hivatkoznak, de ez nem a magyar, hanem az orosz cégre vonatkozik, a Bisnode magyar cégadatbázisában egészen pontosan JSC “Rusatom Service” Magyarországi Fióktelepe szerepel.)

Az együttműködést más területeken is tervezik, amelyek között szerepel a képzési központok korszerűsítése, a jelenlegi berendezések cseréje, a Paks II. Atomerőmű személyzetének felkészítése az új blokkok biztonságos üzemeltetésére és egyéb projektek.

A magyar iroda a Ruszatom Szerviz Rt. harmadik külföldi fióktelepe, a továbbiak Bulgáriában, illetve Örményországban találhatók.

A Ruszatom Szerviz Rt. a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata. A cég az Oroszország határain kívül működő, ún. VVER-technológiát használó atomerőművek számára nyújt teljes körű szolgáltatást az üzemeltetés és a javítás-karbantartás terén. Gyakorlatilag a világ szinte összes olyan országban képviselteti magát, ahol VVER típusú nyomottvizes blokkokat üzemeltetnek.

A Ruszatom Szerviz Rt. vezető szerepet tölt be Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban a VVER típusú blokkon zajló üzemidő-hosszabbítási, karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatok fővállalkozójaként.

 

Borítókép: Süli János, a paksi beruházásért felelős kormánytag egy 2017-es fórumon, Budapesten. Fotó: Paks II Zrt. 

Oszd meg!