Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Fotó: Unsplash - Robert Collins

Ottalvós táborokról még nincs döntés, de napközis táborokba már lehet menni idén nyáron

A kormány jelenlegi tervei szerint lehetnek nyáron gyerektáborok: egyelőre csak a napközis táborokról született döntés, az ottalvós nyári táborokról a hónap végén döntenek majd.

Engedélyezi a nyári napközis táborokat a kormány, írja az Index. A nyári táborokkal kapcsolatban egészen idáig bizonytalanság uralkodott; a táborokról Novák Katalin családi és ifjúságügyi államtitkár készített elő javaslatot, amiről szerdán döntött a kormány. A hírt a csütörtöki kormányinfón a Hír Tv kérdésére jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A friss hírrel kapcsolatban a Taborfigyelo.hu portál sajtóközleménye azt írja, tavaly rekordszámú, 215 ezer gyerek táborozott a nyári szünidőben. Ez a szám idén valószínűleg csökkenni fog, de előreláthatóan így is 150 ezer gyerek szülei próbálják majd táborokkal megoldani a gyerekfelügyeletet.

Jelenleg (1 hónappal a nyári szünet kezdete előtt) 70 százalékkal kevesebb gyereknek van lefoglalt tábora nyárra, mint tavaly ilyenkor.

Tóth Béla, a portál vezetője szerint a táborszervezőknek fel kell készülniük a rohamra, mert idén a koronavírus-járvány miatt sokkal kisebb a kínálat nyári táborokból, mint az előző években.

Fotó: Unsplash – Robert Collins

"Az oligarcha szó csak arra jó, hogy megsértsenek vele embereket."

 
Csányi Sándor, a leggazdagabb magyar