Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csányiék nem állnak le, Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Szlovéniai bankok felvásárlásával jelenne meg az OTP az országban, írja a Világgazdaság Csányi Sándor elnök-vezérigazgatóra hivatkozva.

A szlovén sajtó az állami tulajdonban lévő Abanka felvásárlását valószínűsíti, de szóba került a francia Société Générale-csoport leányvállalataként működő SKB Banka bekebelezése is. Utóbbi nem lenne meglepetés, a régió több kisebb piacáról vonul vissza a francia nagybank, volt olyan leánycége, amit épp az OTP vásárolt fel. A lap ezzel kapcsolatban kérte ki szakemberek véleményét.

Az Abankáról a Concorde üzletágvezetője, Le Phuong Hai Thanh azt mondta a Világgazdaságnak, hogy meglepő lenne, ha az OTP kifizetné az akár egymilliárd euró fölé rúgó vételárát, mert „az eddigi tranzakciók – a bolgár leánybank kivételével – inkább könyv szerinti értéken vagy az alatt történtek”.

Ugyanakkor a terjeszkedés több szakértő szerint is jó üzlet lenne, Kemény Gábor, az Autonomous Research partnere úgy véli, ez a lépés „jelentősen megnövelheti az OTP eredménytermelő képességét” – ennek érdekben az osztalékcsökkentés sem elvetendő lépés a magyar bankóriásnál. Az OTP amúgy rekordot rekordra halmoz, a banknak nagyon jól megy, és ez nagy részben köszönhető a külföldi leánycégeknek.

Advertisement

Csányi Sándor örülhet: újabb rekordnyereség az OTP-nél

Az Abanka privatizációs tendere mindenesetre október óta él, lezárása júniusban várható, így ha valóban az állami bankra fáj az OTP foga, hamar cselekednie kell.

 

 

Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkodjék.