Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Katona Bence és Kisgergely Kornél, a Hiventures vezetői és arcai. Fotók: Egyed Péter

Összefog a Hiventures és az Antenna Hungária: együtt vadásznak startupokra

Stratégiai partnerséget kötött a műsorterjesztési és telekommunikációs szektor meghatározó szereplője, az állami tulajdonú Antenna Hungária (AH) és a szintén állami hátterű MFB Csoport tagja, a kockázati tőkealap-kezelő Hiventures. Az Aha! Brainstore startup programban közösen fognak útmutatást adni az induló és növekedési fázisban lévő, prototípussal rendelkező vállalkozásoknak. A kiválasztottak akár 60 milliós tőkebevonási lehetőséget és mentorálást is kaphatnak.

A megállapodást Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária (AH) vezérigazgató-helyettese, valamint Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese jelentette be a tegnapi Smart Konferencián (itt jelentették be azt is tegnap, hogy a Lime Budapestre érkezik). A program további stratégiai partnerei a Drukka Startups, valamint az Intellitext Hardware Akcelerátor is. Az AH már tavaly óta együtt dolgozik a Drukkával.

A második AHa! BrainStore olyan induló és növekedési fázisban lévő, prototípussal rendelkező startupok jelentkezését várja,

amik elsősorban dróntechnológiával, streaming vagy internetes tartalom szolgáltatással, IoT-vel, IT biztonsággal, mesterséges intelligenciával vagy esporttal foglalkoznak.

Emellett még az egyéb műsorgyártáshoz és műsorszóráshoz kapcsolódó, multimédia és felhő szolgáltatások területeivel foglalkozó startupok is lehetőséget kaphatnak. A jelentkezés határideje április 30., a nevezést az AHa! Brainstore weboldalán lehet megtenni.

Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy 2017-es indulásuk óta közel 200 innovatív startup fejlődését tudták elősegíteni, több mint 15 milliárd forintnyi tőke kihelyezésével. Bíznak benne, hogy a stratégiai partnerség által minél több vállalkozásnak adhatnak támogatást a továbbiakhoz.

A következő fordulóba bekerült csapatok személyes interjúra kapnak lehetőséget május 27-29. között. Ezt követően az üzleti tervet kell elkészíteniük június közepéig, amihez a program is nagy segítséget nyújt. A szerencsés továbbjutók a június végi bootcampen tudhatnak meg még többet a sikeres vállalkozásokról és arról, hogy hogyan kaphatnak tőkebefektetést, akár 60 millió forint értékben.

A befektetés mellett közös tesztelési és fejlesztési lehetőségeket, az AH teljes infrastruktúrájának és szakembergárdájának bevonását, hozzáférést az AH ügyfélköréhez, partneri hálózatához és értékesítési csatornáihoz, valamint erős üzleti kompetenciát és projektmenedzseri tapasztalatot kapnak a mentorálásra kiválasztott startupok.

Az AH 2018 tavaszán indította el az AHa! Brainstore néven futó startup programot, amelyre az első évben közel 140 jelentkező pályázott. Az előző év befutói között szerepelt az I-LO NET okosparkolást fejlesztő csapata és a DronHive drónos navigáció és piactér platform is.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, közel 66,1 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. A vezetőkkel korábban a Forbes is interjúzott.

Nem látunk elkényelmesedést és nem érzünk politikai nyomást – Hiventures-interjú

Kiemelt kép: Katona Bence és Kisgergely Kornél, a Hiventures vezetői és arcai. Fotók: Egyed Péter

Oszd meg!