Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT
Fotó: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT
Üzlet

Orvosi mintaprogramba is beszállít a Mészáros-Jászai-féle informatikai cég

Zsiborás Gergő
2020. január 13. 2 perc olvasás

A tőzsdén is jegyzett 4iG Nyrt. a ma reggeli tőzsdenyitás előtt jelentette be, hogy az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) egyik programjában újabb, nagy értékű közbeszerzést nyert el.

A szerződéskötést követően a 4iG által megvalósítandó fejlesztések az egészségügyi alapellátás keretében végzett tanácsadási, prevenciós, illetve lakossági szűrésekhez kapcsolódó háziorvosi tevékenységek megfelelő informatikai támogatását fogják szolgálni.

A Magyar Falu Programja keretében az „Orvosi ellátást segítő orvosi eszköz mintaprogram” című alprogramhoz kapcsolódó informatikai rendszerek megvalósítása tárgyú – versenyújraindításával megindított, központosított – közbeszerzési eljárásán a 4iG Nyrt. ajánlatát hirdették ki nyertesként, a feleknek a héten le is kell szerződniük a kiírás szerint. Az eljárás összértéke 1,5 milliárd forint, plusz ÁFA.

Noha a 4ig sorra nyeri az állami tendereket, az elmúlt negyedévben inkább lefele mozdult az árfolyam, a ma reggeli kereskedésben azonban a pénteki záróértékhez képest emelkedett a részvények értéke (1,36 százalékos emelkedéssel egyelőre a nap nyertesei között a papír).

A 4ig árfolyama az elmúlt negyedévben (fent az árfolyam, lent a forgalom). Forrás: BÉT, 2020. január 13.

A tőzsdei informatikai cég, a 4ig főrészvényese Jászai Gellért, de tulajdonostárs benne Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc is a szintén a tőzsdén jegyzett Opus Global befektetési holdingján, valamint a hozzá köthető Konzum PE magántőkealapon keresztül.

Borítókép: Jászai Gellért, a 4ig elnök-vezérigazgatója. Forrás: BÉT