Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A péti Nitrogénművek. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Óriási nitrogénüzemet épít Tiszaújvárosban a Messer Hungarogáz a MOL gigaberuházásában

A Tiszaújvárosban megvalósuló 1,2 milliárd eurós óriásberuházás évente 70 milliárd forinttal növelheti a hazai GDP-t.

Az üzem a tervek szerint 2021-ben kezdi meg működését, és fontos köztes terméket, poliolt fog előállítani Közép- és Kelet- Európa különböző poliuretánt felhasználó ágazatai számára – tudatta a Messer Hungarogáz Kft. szerkesztőségünkkel.

 A Messer 30 éve van jelen Magyarországon, a legnagyobb autóipari és fémipari vállalatok, elektronikai gyártók, élelmiszeripari és vegyipari üzemeknek szállít nitrogént, szén-dioxidot, oxigént, argont, héliumot, hidrogént és számos további gázterméket. Három levegőszétválasztó üzem, öt palacktöltő üzem, egy acetilénüzem, egy laborgázokat előállító üzem és két hidrogénüzem alkotja hazai termelőbázisát.

A mostani megállapodás azonban az ő életében is mérföldkő, hiszen olyan volumenű „on-site” gázelőállító üzemre kapott megrendelést, amely az ország legnagyobb teljesítményű létesítménye lesz kategóriájában.

A teljeskörűen automatizált, nitrogént és sűrített levegőt előállító üzemben a leginnovatívabb technológiákat fogják alkalmazni az energiahatékony és környezetbarát működés érdekében. Az on-site megoldás további előnye, hogy a gázelőállítás és felhasználás egy helyen működik, ezzel hatékonyabb és rugalmasabb lehet a termelés.

“Minél messzebbre nézel hátra, annál messzebbre látsz előre.”