Fotó: Indotek Group
rövid hír

Óriási mászóközpont nyílt az Indotek csoport telephelyén

Forbes
2021. május 13. 2 perc olvasás

500 millióból alakított át egy régi magtárépületet az Indotek csoport telephelyén a Mag47 Kft.

Helyreigazítás (18:33): Az eredeti cikk címében és leadjében arra utaltunk, hogy a fejlesztés az Indotek csoport beruházása, a mászóterem létrehozása ezzel szemben a Mag47 Kft. magánberuházásaként jött létre. A hibáért elnézést kérünk az érintettektől és az olvasóktól.

Hatalmas mászóközpont jött létre a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó, ingatlanbefektetésekkel foglalkozó Indotek csoport kőbányai telephelyén, írja a Magyarépítők. A beruházás során a bérlők egy közel húsz éve nem használt, eddig üres magtárépületet hasznosítottak újra.

A Mag47 Climb&Café egy 500 milliós barnamezős beruházás keretében nyílt meg, neve egyszerre utal a magtárépületre és a Maglódi útra. (Az épület a Maglódi út 47. alatt található.) A beruházás finanszírozást támogatta az Aktív Magyarországért FElelős Kormánybiztosi Iroda is, 50 millió forinttal. A munkálatok 2020 februárjában kezdődtek.

Statikai rémálomnak tűnt, de megcsinálták: egy plázában nyílt meg Budapest legújabb mászóterme!

A mászóközpont két, összesen 2300 négyzetméter hasznos alapterületű épületből áll, melyek többek között új tetőszerkezetet és napelemeket is kaptak a felújítás során. Az alacsonyabb épületben helyet kap egy boulderterem (ez a második ütemben nyílik majd meg, alapterülete közel 450 négyzetméter), illetve itt kapott helyet a recepció, az irodarészleg, a rendezvényterem, az öltözők, a kávézó és két kisebb masszázs-, illetve oktatóhelyiség. A másik, magasabb épületé a sportmászó és az ipari alpintechnikai oktatóterem.

A terem padlószintjétől számítva a nagyfalak 17 méter magasak, az áthajlásokat beleszámítva több mint 20 méter is mászható.

Ez az első olyan mászóközpont Magyarországon, ami az IFSC (Sportmászás Nemzetközi Szövetsége) előírásainak megfelelő.

Az Indotek portfóliójában jellemzően B és C kategóriás ingatlanok vannak, de a csoport a tulajdonosa a Sofitelnek és a Gellért Szállónak is. A csoport többségi tulajdonosa és vezérigazgatója Jellinek Dániel, vagyonát 140 milliárd forintra becsültük a legutóbbi milliárdoslistánk összeállításakor, ezzel ő a 11. leggazdagabb magyar.

Jellinek: Nemcsak Ferihegy van a csőben, más reptereket is nézünk

Borítókép: Indotek Group