Orbán Viktor // Facebook
Üzlet

Orbán Viktor: elkészült az oltásigazolvány első verziója

Forbes
2020. december 23. 1 perc olvasás

A digitális oltásigazolvány első verzióját a Belügyminisztérium kifejlesztette, az Operatív Törzs már meg is tekintette.

Orbán Viktor kormányfő az Operatív Törzs mai ülése után a Facebookon számolt be a fejleményektől. Elmondta, hogy három napon belül Magyarországon lesz az oltóanyag első adagja. „Az első vakcinákból az orvosok, az ápolók és a betegek életért az intenzív osztályon küzdő dolgozók kapnak először.” A miniszterelelnök már beszélt a tömeges oltásról is, azonban ennek kezdő időpontja még bizonytalan: az uniós és a hazai hatóóságok által lefolytatott engedélyeztetési eljárások után kezdhető csak el. A tömeges oltás ingyenes lesz.

„A digitális oltásigazolvány első verzióját a Belügyminisztérium kifejlesztette, ezt ma meg is tekintettük” – tette hozzá Orbán. Akik beoltatták magukat vagy átestek a fertőzésen, kapnak az igazolványból. Tegnap Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón beszélt az igazolványról, akkor azt mondta: nemcsak itthon, de az unióban is fontos okirat lesz az igazolvány a tömeges oltás időszakában, a légitársaságok például szerinte biztosan előírják majd a használatát.

Borítókép: Orbán Viktor // Facebook