Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Orbán Viktor / Facebook

Orbán Viktor bejelentette, hogy megvan a 3,5 millió beoltott

A miniszterelnök Facebookon tett bejelentése után már teljesen biztossá vált, hogy szombattól nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, a kijárási tilalmat pedig este 11 órára tolják el.

„Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot!” – írta a miniszterelnök a Facebook oldalán, majd egy videót is közzétett.

A bejelentés azért fontos mérföldkő, mert korábban a kormány a teraszok nyitását 3,5 millió beoltotthoz kötötte.

A miniszterelnök ekkor biztos nyitást ígért, teraszdíjat pedig nem számolnak fel. 

Egyelőre nem világos, hogy csak a beoltottak ülhetnek-e le, vagy mindenki más – az lehet iránymutató, hogy korábban a kormány azt mondta, majd csak 4 millió beoltott esetén lehet arról beszélni, milyen előjogokkal rendelkezzenek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, ezt a szintet pedig még nem értük el. 

A héten nyithatnak a teraszok, módosul a kijárási korlátozás is

Arról, hogy 4 millió beoltott után milyen szabályok jönnek, Orbán várhatóan ma beszél a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Az elmúlt egy hétben egyébként jelentősen lassult az oltási tempó, a hét napi átlaga nagyjából 50 ezerre jött ki, szemben a korábbi napi 60-70 oltással. Volt olyan időszak is, amikor naponta 100 ezer oltást is beadtak.

A teraszok nyitása mellett a kijárási tilalom kezdetét este 11 órára tolják, és várhatóan fokozatosan újraindítják az iskolákat és a szolgáltatásokat is.

Frissítés!

A miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy várhatóan jövő hét szerda-csütörtök magasságában meglesz a 4 millió beoltott.

Ekkor megnyitják a szolgáltatásokat azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Végre kiderült, mire lesz jó a védettségi igazolvány

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

 

Oszd meg!