Fotó: Fotó: Jonathan Nguyen // Unsplash
rövid hír

A héten nyithatnak a teraszok, módosul a kijárási korlátozás is

Forbes
2021. április 22. 2 perc olvasás

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a teraszok, az üzletekhez hasonlóan, este fél 10-ig lehetnek nyitva.

A budapesti vendéglátóhelyek már készülnek a teraszok nyitásra, amit Orbán Viktor 3,5 millió beoltott esetén ígért meg egy korábbi bejelentésében. A miniszterelnök ekkor biztos nyitást ígért, teraszdíjat pedig nem számolnak fel.

Egyelőre nem világos, hogy csak a beoltottak ülhetnek-e le, vagy mindenki más – az lehet iránymutató, hogy korábban a kormány azt mondta, majd csak 4 millió beoltott esetén lehet arról beszélni, milyen előjogokkal rendelkezzenek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, ezt a szintet pedig még nem értük el. 

Készülnek az éttermek a teraszok nyitására, még marad az óvatosság

Változik a kijárási korlátozás

Gulyás a csütörtöki kormányinfó elején elmondta, hogy a következő lépés a nyitásban 3,5 milliós beoltottságnál történik, amit valószínűleg már pénteken elérünk. Amikor megtörténik, a belügyminiszter határozatot hoz, így szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Fél 10-ig lehetnek nyitva, a kijárási korlátozás pedig este 11-ig módosul.

Gulyás pozitívan tekint az oltottak számának növekedésére, szerinte

aki most regisztrál az oltásra, az 1-2 héten belül be lehet oltva.

A miniszter elmondta, hogy a társadalmi immunitáshoz hatmillió beoltott szükséges.

Gulyás azt is elmondta, hogy aki be van oltva, az utazhat külföldre is, mert nagyobb biztonságban van, mint aki itthon marad oltás nélkül.

Nyitnak a teraszok, de jelentős drágulás várható a vendéglátásban

Fotó: Jonathan Nguyen // Unsplash