Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Önkormányzati választás, Csernobil, Andy Vajna – erre kerestek a magyarok 2019-ben

Ahogy tavaly, úgy idén is a politika uralta a magyar internetet: az önkormányzati választásokra kerestek rá legtöbben, derült ki a Google közleményéből.

De népszerű téma volt az év elején elhunyt topmilliárdos filmbiztos Andy Vajna, a Csernobil című HBO-tévésorozat és a női kézilabda-világbajnokság is.

Az összesített listán feltűnik még a tűzkárt szenvedett Notre-Dame, a Love Island című tévéműsor és a Berlini fal leomlása is.

Legnépszerűbb keresések:

  1. önkormányzati választás
  2. Andy Vajna
  3. Notre-Dame
  4. Love Island
  5. Cameron Boyce
  6. Exathlon
  7. Black Friday
  8. Csernobil (sorozat)
  9. Berlini fal leomlása
  10. európai parlamenti választás

A Google külön listába szedte a tévésorozatokat, sporteseményeket, mozifilmeket, fesztiválokat, könyveket, telefontípusokat, de még a diéták és a receptek is kaptak saját toplistát.

Utóbbi szerint a magyarok kedvenc gasztrotémája a csirkemell.

A filmeket a különc képregénydráma Joker, a fesztiválokat a Strand Fesztivál, a könyveket a Trónok harca, a diétákat az űrhajós étrend, míg a telefonokat az iPhone 11 képviseli az egyéni listák csúcsán.

A Google immár 19 éve minden év végén nyilvánosságra hozza a keresőjében világszerte legfelkapottabb témák listáit.

„Az év keresései” oldalon a magyar és globális listák mellett a felmérésben résztvevő valamennyi ország eredményei elérhetők.

Kép: Rajeshwar Bachu // Unsplash

"Könyvelővel, ügyvéddel legyél jóban!"

Simán Kristóf, a Statzup alapítója