Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Önkénteseket toboroz a Tesla, hogy az ünnepek alatt is legyen ember, aki kiszállítja az autókat a vevőknek

Az amerikai Gigafactory gyártásért felelős igazgatóhelyettese küldött köremailt.

A Tesla komoly munkaerőhiánnyal küzd az autók kiszállítása terén az év utolsó heteiben – derül ki egy vállalati belső emailezésből, mely a Business Insider birtokába jutott.

Bert Bruggeman, aki a Tesla fremonti gyárában igazgatóhelyettes, kedden írta a levelet. Ebben arra kéri a Tesla különböző részlegein dolgozó alkalmazottakat, hogy iratkozzanak fel önkéntesnek és segítsenek eljuttatni az elkészült rendeléseket a vevőknek. „Ha tudsz segíteni, kérlek írd fel magad” – szól a levél, melyben egy jelentkezési ívre terelő linket szúrtak be.

Elon Musk korábban azt mondta a dolgozóknak, hogy az, hogy minden vevő megkapja az autóját, az egyike a két legnagyobb prioritásának az év végére.

A Tesla esetében a kiszállítást annyit jelent, hogy elvezetni az autót a vásárló otthonához, vagy végigkísérni az ügyfelet a vásárlás utolsó fázisain. A kiszállítási részlegen egyre nő a nyomás a vállalatnál, miután az elmúlt kilenc negyedévből nyolc során döntött rekordot az eladások száma, és 2019 utolsó negyedévére is rekordot várnak.

Ugyanakkor a Teslának notóriusan gondot okoz a csúcsidőszakban megoldani a kiszállítást. A cég rendszeresen a többi részlegről próbál toborozni és átcsoportosítani embereket az utolsó negyedévben, hogy győzze tempóval a kiszállítást.

A nyilvánosságra hozott levél eredeti formában így szól:

Subject: Q4 Delivery Volunteers Needed

Delivery is still facing a significant shortage of volunteers over the final weeks of the month, particularly from Friday Dec 20 – Tuesday Dec 31. If you are able to help, please sign up below.

Thank you for your support,

B.

Please sign up on our Delivery Volunteer Form: [link to volunteer sign-up form]

  • Morning and afternoon shifts are offered, though will work around your availability if you are only able to support for a few hours.
  • You will receive an email within 24 hours of your volunteering shift, with a confirmation or dismissal notice.

Below is a breakdown of the daily number of additional volunteers still needed by location, by day.

[chart]

Questions about delivery volunteering? Please contact: [redacted] and [redacted]

"A legnagyobb kockázat az, ha nem vállalsz semmilyen kockázatot. Egy gyorsan változó világban az egyetlen stratégia, ami biztosan sikertelen, az, ha soha nem kockáztatsz."

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója